Varza calita in straturi

de simona72 in Porc, 2 Feb 2014 | 1855 vizualizari

 

Mai mama, dar voi chiar nu mai aveti de gand sa veniti sa va luati varza murata!!....astea au fost cuvintele mamei la telefon: )) Ce sa fac...m-am dus, ca de, sunt copil (inca) cuminte si ascultator :)) Asa ca vrand nevrand, i-am tras o mama de varza murata calita, cu carnati de casa si carne de la porcul taiat de sarbatori, facuta la cuptor la foc moale in vasul de lut...o nebunie...sa nu uitati de ardeiul iute si de palinca:))...ca eu am uitat :P

 

INGREDIENTE

  • 2 verze murate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri untura de casa
  • 2 cepe rosii
  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 kg carnati de casa
  • 1 praf de sare(nu prea multa, pt ca varza este sarata)
  • piper dupa gust(eu pun sa fie, sa se simta in mancare)
  • cateva crengute de cimbru uscat+cimbru maruntit
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca vin rosu de casa
  • 1 ceasca apa
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita in straturi:

Varza murata,daca este prea acra si prea sarata pt gustul vostru, se tine 30 minute in apa rece. Se taie in doua fiecare capatana de varza si se taie fidelute subtiri din cutit. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Peste ceapa,se adauga orezul spalat in mai multe ape, carnea taiata in cubulete mici din cutit si carnatul taiat feliute. Se condimenteaza cu sare si piper, cimbru uscat si maruntit. 

In vasul de lut emailat, pe care il am in dotare, am pus un strat de varza tocata, o crenguta de cimbru, jumatate din cantitatea de carne si carnati, alt strat de varza si o crenguta de cimbru, restul de amestec de carne si carnati, alt strat de varza tocata deasupra. Incheiem cu inca o crenguta de cimbru uscat, 1-2 linguri de untura puse deasupra, 1 ceasca apa calduta si 1 ceasca vin rosu putin incalzit. Punem capac peste oala de lut si dam la cuptorul rece, setand aragazul la 160 grade pt 1 ora, apoi crescand temperatura la 170-175 grade pt inca 1 ora si jumatate. Serviti cu ardei iute. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

inlaturati crengutele de cimbru in timpul servirii

2

peste fiecare strat de varza tocata am pus cate putin piper proaspat macinat

RETETA IN IMAGINI

Varza calita in straturi-0
Varza calita in straturi-1
Varza calita in straturi-2
Varza calita in straturi-3
Varza calita in straturi-4
Varza calita in straturi-5
Varza calita in straturi-6
Varza calita in straturi-7
Varza calita in straturi-8
Varza calita in straturi-9
Varza calita in straturi-10
Varza calita in straturi-11
Varza calita in straturi-12

COMENTARII (28)

laura_n

laura_n 1

02.02.2014, 17:44

m-ai facut numai din cuvinte ))
biig like!

simona72

simona72 1

02.02.2014, 18:35

Bine tu Laurici

Rocsi

Rocsi 1

02.02.2014, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!