Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Din categoria ce mai aburim si azi la masa.......dulceata de ardei iute si altele....:))))))) si era sa uit...am parlit-o nitel, ca-s un pic cu capul in nori, dar mie imi place asa mai parlito-arsa..:)))))
Mai intai scoatem varza de la butoi si o punem in apa pana a doua zi, sa mai iasa din sare si acreala.
A doua zi scurgem bine varza de apa, impaturim fiecare foaie dupa ce am taiat coatorul si taiem foarte fin, ca niste taitei de casa.
Separat curatam ceapa, o spalam si o taiem marunt. Taiem in bucati scarita si apoi o punem in tigaia wok sa o calim putin, cat sa se rumeneasca pe o parte si pe alta.
Scoatem bucatele din tigaie si punem ceapa la calit, adaugam un praf de sare, nu mai mult ca e putin sarata si scarita si varza.
Lasam sa se inmoaie bine ceapa, apoi adaugam 1-2 lingurite de dulceata de ardei iute (fiecare pune dupa cat vrea de iute), amestecam si lasam cca 2-3 min , apoi adaugam rosiile decojite, mai lasam 5 min si la final adaugam varza tocata.
Omogenizam bine si lasam la foc mic cca 20 min, dupa care transferam totul intr-o forma de ceramica, asezam si scarita deasupra, acoperim cu hartie de copt si bagam la cuptor pentru cca 1 ora.
Eu m-am luat cu alte alea si am cam bronzat-o nitel, dar mie oricum imi place mai arsa varza, asa ca am facut-o pe placul meu...ma rog, ''unii'' vor vocifera, dar in mijloc e ok.....
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult