Varza calita ungureasca cu carne

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2013 | 10300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata sau proaspata
  • 300 g carne tocata (porc, pui, ciuperci)
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 cana orez
  • 2 linguri cimbru uscat
  • 300 ml smantana
  • ulei
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita ungureasca cu carne:

Spalam varza, indepartam frunzele exterioare, o tocam si o fierbem 60-70 minute in apa cu o lingura de cimbru uscat (daca este varza proaspata adaugam si putina sare). Pana cand fierbe varza pregatim umplutura si fierbem orezul.

Spalam orezul si-l punem la fiert in apa cu sare, apoi il strecuram si-l adaugam la carnea tocata calita.

Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le tocam marunt si le calim in ulei, apoi adaugam boia dulce, o lingura de cimbru uscat si carnea tocata. Calim carnea pana cand incepe sa se deschida la culoare, adaugam sare si piper dupa gust.

Intr-o tava (yena) punem putin ulei sau untura pe fundul tavii apoi punem un strat de varza, un strat de carne cu orez, smantana si apoi din nou varza. Deasupra putem pune inca putin ulei.

Deasupra mai putem adauga smantana si cascaval ras, acestea se rumenesc si vor da un plus de savoare.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 minute (foc mediu).

Daca inlocuim carnea tocata cu ciuperci vom obtine o delicioasa mancare de post. 

 

RETETA IN IMAGINI

Varza calita ungureasca cu carne-0
Varza calita ungureasca cu carne-1
Varza calita ungureasca cu carne-2
Varza calita ungureasca cu carne-3
Varza calita ungureasca cu carne-4
Varza calita ungureasca cu carne-5
Varza calita ungureasca cu carne-6
Varza calita ungureasca cu carne-7
Varza calita ungureasca cu carne-8
Varza calita ungureasca cu carne-9
Varza calita ungureasca cu carne-10
Varza calita ungureasca cu carne-11
Varza calita ungureasca cu carne-12
Varza calita ungureasca cu carne-13

COMENTARII (16)

- TABITA -

- TABITA - 1

29.04.2013, 15:28

Mmm ce bun!

ana_anuta

ana_anuta 1

31.10.2013, 20:29

Suna foarte interesant

donpablo

donpablo 1

26.08.2015, 16:46

Varza se fierbe 60-70 minute?!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!