Varza 'creata' umpluta

de cec in Mancaruri cu carne, 3 Dec 2011 | 2547 vizualizari

 

Reteta preluata de pe culinar.ro
Vazand reteta mi-a placut asa mult ca mi-am propus sa o fac si eu, dar nu am reusit s gasesc in oras varza creata asa ca m-am cam luat gandul, pana intr-o zi cand plimbandu-ma prin lidl am dat de varza chinezesca si vazand-o asa mai creata mi-am propus sa incerc reteta cu aceasta varza (cred ar fi fost mult mai buna cu cea creata)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza creata de aproximativ un kg
  • carne tocata, de care va place,~600g
  •  orez
  • 1 ceapa
  • sare,
  • piper,
  • ulei
  • 1 morcov 
  • 2 ardei
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza 'creata' umpluta:

Calim ceapa tocata marunt impreuna cu orezul si cu zarzavatul, potrivim de sare si piper. Spalam varza, eventual, indepartam frunzele vestejite si vedem cam cum se desfac foile, ca sa avem idee cam cat timp o vom opari.

O oparim cateva minute, apoi o scurgem, o lasam sa se raceasca, apoi ii deschidem foile, lasandu-le prinse de cotor.

Pregatim umplutura de carne si orez, punem si oul, potrivim gustul. Cine doreste, poate sa ii puna niste patrunjel si marar.
Incepem sa umplem varza, punand o cantitate mica de umplutura in mijloc, strangem foile peste

si continuam asa cu umplutura si foile, pana recompunem capatzana de varza.

O legam cum ne pricepem mai bine si o punem la fiert cu putina sare, 

boabe de piper verde, un fir de patrunjel si marar, in oala cu capac etans si cu apa pana la jumatatea verzei. Vreo jumatate de ora, cam asa. O scoatem intr-o sita (eu am pus-o pe platou si nu a fost o idee prea buna) si o lasam la racit. Indepartam firele cu care a fost legata.

Taiem varza felii

 


 

RETETA IN IMAGINI

Varza 'creata' umpluta-0
Varza 'creata' umpluta-1
Varza 'creata' umpluta-2
Varza 'creata' umpluta-3
Varza 'creata' umpluta-4
Varza 'creata' umpluta-5
Varza 'creata' umpluta-6
Varza 'creata' umpluta-7
Varza 'creata' umpluta-8

COMENTARII (14)

alinutzika

alinutzika 1

04.12.2011, 13:15

cred ca a fost un deliciu...

cec

cec 1

06.12.2011, 00:00

multumesc, a fost intr-adevar...

Bya Ralu

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24