Varza cu afumatura in vas roman

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 25 Ian 2013 | 2141 vizualizari

 

Nu prea are importanta pentru mine daca e dulce sau acra varza, imi place oricum. Chiar daca e iarna si mai toata lumea gateste cu varza acra, eu neavand acasa am facut cu varza proaspata.
Cu afumatura si facuta in vasul meu de lut a iesit o minune de mancare sau vorba tatalui meu 'o splendoare' :))

 

INGREDIENTE

  • 1 varza (aprox 1 kg)
  • 600 gr costita afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mare sau doi mai mici
  • sare mare
  • piper
  • marar uscat
  • cimbru uscat
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu afumatura in vas roman:

Taiem varza marunt si o lasam sa stea cu sare cel putin o ora (varza asta de iarna e foarte tare si e bine sa stea un pic in sare). Dam morcovul curatat si spalat prin razatoarea mica, iar ceapa o tocam marunt. Feliem costita.

Punem uleiul pe fundul vasului si asezam 4-5 felii de costita afumata. Varza o stoarcem bine de apa sarata si punem un start peste carne.

Peste varza punem jumatate din cantitatea de morcov si ceapa si presaram piper, marar si cimbru. Apoi punem din nou cateva felii de carne, varza, morcov si ceapa si condimentam. Deasupra punem restul feliilor de carne.

Acoperim vasul si il punem in cuptor si pornim cuptorul la 190 de grade.

Lasam aproximativ o ora apoi scoatem si turnam sucul de rosii si mai dam la cuptor o ora.

Servim cald cu smantana!

 

RETETA IN IMAGINI

Varza cu afumatura in vas roman-0
Varza cu afumatura in vas roman-1
Varza cu afumatura in vas roman-2
Varza cu afumatura in vas roman-3
Varza cu afumatura in vas roman-4
Varza cu afumatura in vas roman-5

COMENTARII (47)

T I M E A

T I M E A 1

25.01.2013, 21:17

Mamaieelena multumesc

Cris2711

Cris2711 1

26.01.2013, 00:27

wow,e super tare

T I M E A

T I M E A 1

26.01.2013, 11:07

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!