Varza cu cabanos la cuptor

de epurasha2bb in Porc, 10 Mai 2010 | 4112 vizualizari

 

servita pe buctuc sub un salcam e o amintire frumoasa

 

INGREDIENTE

  • varza
  • carnati cabanos
  • cimbru uscat
  • carne de porc cu os afumata
  • pasta de rosii
  • usturoi
  • o ulcica de vin rosu
  • sare, piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu cabanos la cuptor:

Se curata varza de foila exterioare si se scoate cotorul cu un cutit.Se toaca varza si se freaca intre palme cu sare mare.Se lasa deoparte sa-si lase zeama care apoi se scurge.Se pune o cratita pe foc cu putin ulei si se caleste varza noastra inmuiata cu sare.Se adauga piper negru se amesteca sa nu se prinda de fundul cratitei si se adauga ulcica de vin rosu dulce amestecata cu pasta de rosii (cateva linguri).Se lasa la foc mic sa se evapore alcoolul si apoi se adauga carnea de porc cu os, cimbrul si usturoiul taiat feliute.

Se introduce la cuptor si se lasa cel putin o jumatate de ora.Se scoate si se serveste cu carnat cabaos crestat din loc in loc in strachina de lut.In imaginea prezentata strachina mea este asezata pe un stergar taranesc cu o ,ingura de lemn alaturi si un cos cu pita si vin rosu.Pe butuc langa farfurie odihneste un ciorchine de flori de salcam...

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza cu cabanos la cuptor 31139
retete culinare - Varza cu cabanos la cuptor 31140

COMENTARII (18)

ANCA 1

11.05.2010, 10:43

foarte frumoasa prezentare, si peisaj!

Anastasia 1

11.05.2010, 11:07

Mariana, draga, in asa imprejurimi si varza cu carnat arata taaaaaaaaare romantic

izulika 1

11.05.2010, 14:41

foarte foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S