Varza cu carnati la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2012 | 4040 vizualizari

 

O idee dupa o reteta din revista Click!PB.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce
  • 1/2 varza mica murata (atat am avut)
  • 1 ceapa
  • putin ulei
  • 2 lg pasta de rosii
  • piper boabe
  • cimbru uscat
  • 3 carnati 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carnati la cuptor:

Se taie varza fideluta si se caleste in putin ulei cu ceapa taiata marunt intr-o cratita. Cand s-a patruns bine se adauga pasta de rosii, piperul si cimbrul. Se amesteca, se mai lasa cateva minute dupa care se toarna totul intr-un vas de yena. Se da la cuptor la foc potrivit pana scade si se rumeneste putin deasupra.

Intre timp, carnatul se taie rondele si se prajeste intr-o tigaie. Se scot rondelele pe un prosop de hartie pt. a lua surplusul de ulei. Se scoate vasul de yena din cuptor, se pun carnatii si se amesteca cu varza. Se pune din nou la cuptor pentru inca vreo 10 minute pana se imbina aromele intre ele si se mai rumeneste un pic varza. 

Se serveste calda cu smantana, cine vrea chiar si cu mamaliga. Eu am servit doar cu smantana. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Reteta originala este cu varza murata.

RETETA IN IMAGINI

Varza cu carnati la cuptor-0
Varza cu carnati la cuptor-1
Varza cu carnati la cuptor-2
Varza cu carnati la cuptor-3
Varza cu carnati la cuptor-4
Varza cu carnati la cuptor-5
Varza cu carnati la cuptor-6

COMENTARII (18)

Lau

Lau 1

30.01.2012, 13:58

place

mirela0911

mirela0911 1

30.01.2012, 20:18

a ramas iri si pentru tine

mirela0911

mirela0911 1

30.01.2012, 20:18

Multumesc mamaie
Lau mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!