Varza cu carne ca la Beclean

de amalia01 in Porc, 31 Ian 2016 | 2641 vizualizari

 

Va spuneam eu candva, ca sunt un mix de olteanca si ardeleanca. Prin urmare, in bucataria mea vei gasi mereu influente din ambele zone. 
Si pentru ca m-am casatorit cu un ardelean get-beget de pe Somes, am mai invatat cate ceva si de la mama-soacra.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata mare
  • 200 g slanina afumata
  • 500 g carne de porc
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3 cani de apa
  • 2 linguri de ulei
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne ca la Beclean:

Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm.

Varza o toci marunt.

Intr-o cratita suficient de mare (4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata. 

Asezi alternativ felii de slanina si de carne. Presari peste ele sare, piper si boia.

Continui cu inca un strat de varza si carne, condimentate corespunzator.
 
Inchei cu varza tocata, iar deasupra pui si boia.

Torni apa si dai cratita la cuptor, la foc mic, pentru cca 3 ore.

Servesti cu smantana (ca in Ardeal) si cu ardei iute (ca in Oltenia) , dar si cu multa dragoste (ca la mine...).

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne ca la Beclean" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza murata cu afumatura la cuptor