Varza cu carne de gasca

de Dya Daniela Andrei in Rata, 14 Iun 2016 | 966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Carne de gâscă
  • O varză mare
  • Un morcov
  • Un ardei roşu
  • Două-trei cepe
  • 500 ml borş de putină
  • 200 ml suc de roşii
  • Sare după gust
  • Opţional: pătrunjel verde şi cimbru uscat
  • Ardei iute pentru servit

   

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne de gasca:

Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri.

Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar.

Tăiem varza fideluţă şi o adăugăm în oală, când apa în care a fiert carnea a ajuns la un sfert din cantitatea iniţială. Pe de o parte, deoarece carnea de gâscă necesită un timp mai lung de fierbere, pe de altă parte, varza lasă suficientă apă care să permită continuarea procesului de gatire.

 În tot acest timp, pregătim prăjeala: tocăm ceapa, ardeiul şi morcovul. Le călim în puţin ulei pentru 10 minute aproximativ, după care adăugăm sucul de roşii.

 Când varza şi carnea sunt bine fierte, sărăm după gust, adăugăm borşul de putină şi prăjeala. Continuăm fierberea pentru încă 10 minute aproximativ, cât să dea în clocot de câteva ori. După ce oprim focul presărăm patrunjelul proaspăt tocat şi aromăm cu cimbru uscat.

Sa aveţi poftă!

 

RETETA IN IMAGINI

Varza cu carne de gasca-0
Varza cu carne de gasca-1
Varza cu carne de gasca-2
Varza cu carne de gasca-3
Varza cu carne de gasca-4
Varza cu carne de gasca-5
Varza cu carne de gasca-6
Varza cu carne de gasca-7
Varza cu carne de gasca-8
Varza cu carne de gasca-9
Varza cu carne de gasca-10
Varza cu carne de gasca-11
Varza cu carne de gasca-12
Varza cu carne de gasca-13

COMENTARII (15)

Xandrinne

Xandrinne 1

19.06.2016, 08:46

diaconta

diaconta 1

20.06.2016, 19:19

ce-mi place cum arata mancarea ta

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

23.06.2016, 22:28

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!