Varza cu ciolan la cuptor

de T I M E A in Porc, 14 Ian 2014 | 19088 vizualizari

 

Imi place varza sub orice forma si iarna si vara si acra si dulce si cruda si gatita. Ati inteles, imi place varza :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mai mare
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • 2 cani zeama de varza (moare de varza)
  • 1-2 cani apa
  • 300 ml suc de rosii
  • cateva feliute de slanina
  • 3 -4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan la cuptor:

Punem apa la fiert intr-un vas mai mare in care adaugam putina sare. Cand fierbe apa punem ciolanul si lasam sa fiarba pana se inmoaie (aprox 45-60 min).

In acest timp ne ocupam de varza. Taiem varza, o punem intr-un bol, o saram si lasam  asa 20-30 min.

Curatam ceapa si morcovul, le tocam marunt si le punem la calit in 2 linguri de ulei. 

Luam ciolanul de pe foc si il portionam.

Eu am folosit pentru aceasta mancare un vas roman, insa se poate si in alt timp de vas fara nici o problema. 

Stropim fundul vasului cu putin ulei si asezam feliile de slanina.

Punem un rand de varza (stoarcem varza) si un rand de ceapa cu morcov, apoi asezam cateva bucati din ciolanul dezosat si condimentam. Punem restul de varza, ceapa si morcov si restul de carne si condimentam. 

Turnam 2 cani de zeama de varza si doua de apa (putem pune din apa in care a fiert ciolanul), punem capacul si dam vasul la cuptorul incins la 175-180 de grade timp de aprox 1 ora si jumatate.

Dupa ce s-a scurs acest timp scoatem din cuptor si turnam sucul de rosii si dam din nou la cuptor 30 de minute. 

Servim cald cu smantana.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Dupa o ora verificati daca varza e fiarta si daca da nu e nevoie sa o tineti atat de mult la cuptor, depinde foarte mult de varza

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza acra cu piept de porc la cuptor