Varza cu ciolan si scaricica afumata

de Oana in Porc, 2 Mai 2009 | 10381 vizualizari

 

Varza asta cu ciolan mie imi place s-o fac vara, cu varza dulce, cu bors si rosii proaspete.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan proaspat, cu sorici
  • o bucata de scaricica afumata
  • o varza mare
  • 1 kg de rosii proaspete, de gradina
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • cana-doua de bors proaspat
  • marar proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan si scaricica afumata:

Ciolanul de porc il spalam bine, il dam intr-un clocot, aruncam apa si apoi il spalam cu apa rece. Il punem apoi la fiert cu foi de dafin, sare si piper. Cand e pe jumatate fiert punem si scaricica taiata feliute. Intre timp tocam varza, cel mai rapid la robot. Cand ciolanul de porc a fiert il scoatem si il taiem bucati de pe os. Osul si-a facut treaba, a dat un gust bun si acum nu mai avem loc de el in oala.

Tocam ceapa si ardeiul gras cubulete, luam o cratita larga si punem putina zeama de carne, apoi ceapa si ardeiul sa se inabuseasca putin(totul fara ulei, zeama are ceva grasime de la carne). Apoi punem carnita si varza. Potrivim de sare. Rosiile le oparim cu apa fiarta, le luam pielita si cotoarele si le “nimicim” si pe ele la robot. Le adaugam in varzica, punem si borsul si apoi bagam totul la cuptor pana scade frumos si se rumeneste putin. O bunatate!

 

COMENTARII (4)

CoRiNa 1

14.09.2009, 14:38

coaste de porc afumate...is fffff bune....al meu ii plac si in ciorba de varza sau in papricas

cirmicica 1

29.09.2010, 22:57

arata delicios,precis ca e foarte buna...

Panacris 1

02.08.2015, 13:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20