Varza cu ciolan si scaricica afumata

de Oana in Porc, 2 Mai 2009 | 13821 vizualizari

 

Varza asta cu ciolan mie imi place s-o fac vara, cu varza dulce, cu bors si rosii proaspete.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan proaspat, cu sorici
  • o bucata de scaricica afumata
  • o varza mare
  • 1 kg de rosii proaspete, de gradina
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • cana-doua de bors proaspat
  • marar proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan si scaricica afumata:

Ciolanul de porc il spalam bine, il dam intr-un clocot, aruncam apa si apoi il spalam cu apa rece. Il punem apoi la fiert cu foi de dafin, sare si piper. Cand e pe jumatate fiert punem si scaricica taiata feliute. Intre timp tocam varza, cel mai rapid la robot. Cand ciolanul de porc a fiert il scoatem si il taiem bucati de pe os. Osul si-a facut treaba, a dat un gust bun si acum nu mai avem loc de el in oala.

Tocam ceapa si ardeiul gras cubulete, luam o cratita larga si punem putina zeama de carne, apoi ceapa si ardeiul sa se inabuseasca putin(totul fara ulei, zeama are ceva grasime de la carne). Apoi punem carnita si varza. Potrivim de sare. Rosiile le oparim cu apa fiarta, le luam pielita si cotoarele si le “nimicim” si pe ele la robot. Le adaugam in varzica, punem si borsul si apoi bagam totul la cuptor pana scade frumos si se rumeneste putin. O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan si scaricica afumata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

CoRiNa 1

14.09.2009, 14:38

coaste de porc afumate...is fffff bune....al meu ii plac si in ciorba de varza sau in papricas

cirmicica 1

29.09.2010, 22:57

arata delicios,precis ca e foarte buna...

Panacris 1

02.08.2015, 13:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu piept de porc afumat