Varză cu mazăre - de post

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post, 3 Apr 2012 | 2422 vizualizari

 

Felul acesta de mâncare derivă din principiul "zeamă lungă să ajungă", :)) însă aici nu-i zeamă. Oscilam între varză şi mazăre, aşa că le-am combinat să ştiu că mi-am făcut ambele pofte, plus că-i mai consistent (în perioada postului).

Am mai adăugat condiment Ras el Hanout şi puţin coriandru, un iz exotic :)). Buunn!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg varză proaspătă;
  • 500 g mazăre;
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe;
  • 100 g ţelină;
  • 1 lg boia dulce;
  • 1 lg cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 lgţ chili;
  • 1 lg condiment Ras el Hanout;
  • 1 lgţ corinadru;
  • 1 lgţ piper boabe;
  • ulei de floarea soarelui;
  • 100 mL vin alb;
  • 100 mL zeamă de la castraveţi muraţi;
  • sare.
Decor: eșalotă și ciboulette (opțional).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză cu mazăre - de post:

Se căleşte ceapa, apoi morcovii, ţelina. Se adaugă varza (tocată măricel), condimentele - cimbru, boia de ardei dulce, chili, piper boabe, foi de dafin, coriandru, Ras el Hanout, sare. Se adaugă vinul iar după ce scade varza se adaugă mazărea.

Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Varza fiind proaspătă, am simţit nevoia de a adăuga ceva acrişor, aveam la îndemână zeamă de la castraveţi muraţi, s-a potrivit perfect! :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varză cu mazăre - de post 155819
retete culinare - Varză cu mazăre - de post 155820
retete culinare - Varză cu mazăre - de post 155821

COMENTARII (13)

iri_iri 1

03.04.2012, 21:13

buna

Sim0na 1

03.04.2012, 21:48

N-am facut niciodata... dar suna bine!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:35

interesanta combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59