Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat

de Adinuta in Pui, 27 Oct 2009 | 2630 vizualizari

 

Teo a facut la un momemt dat o adaptare a retetei "Varza a la Cluj", iar eu am readaptat adaptarea :) Am incercat sa ii dau un gust mai dulce, dar fara zahar, ci din mere si morcov. Si unde sunt mere, merge si un pic de scortisoara. Si asa am ajuns la rezultatul final: straturi zemoase acoperite de smantana si pui facut la wok, cu gust oriental. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de varza
  • o ceapa verde
  • 4 mere mititele, dulci si zemoase
  • un morcov
  • 4-5 pulpe dezosate
  • 3/4 pahar orez brun
  • smantana
  • ulei orez
  • scortisoara
  • curcuma
  • curry
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat:

Pasul 1: Am pus pulpele ( cam cu o ora inainte) intr-un vas adanc, le-am amestecat cu ulei de orez , praf de curcuma, curry si sare. Orezul l-am pus la fiert cu putina sare in apa care deja clocotea. Cel brun fierbe in cam jumatate de ora de aceea e bine sa il puneti de la inceput la fiert pentru a va putea ocupa de altele intre timp.



Pasul 2: Am taiat jumatatea de varza in doua, am dat-o prin razatoare si i-am adaugat sare si piper. Am taiat o ceapa si am pus-o in uleiul incins (tot de orez)sei cand a inceput sa se aureasca, am adaugat si varza. Am lasat-o la foc moderat, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de tigaie.


Pasul 3: Apoi am pus pulpele intr-un wok incins si le-am tot invartit cu paleta de lemn pana cand carnea a inceput sa se intrepatrunda (albeasca). Am adaugat un pic de apa si le-am lasat sa fiarba la foc domol, la fel ca si varza. Intre timp am curatat merele si morcovul, le-am dat pe razatoare si le-am amestecat. Nu am mai adaugat nimic la compozitia de mar si morcov pentru ca era aromata. Important e ca merele sa fie zemoase si dulci.


Pasul 4: Cand puiul, varza si orezul au fost gata (nu in acelasi timp, orezul fiind brun a fiert cel mai lent) le-am asezat in straturi intr-un vas yena. Si anume: primul strat a fost de varza. A urmat cel de orez peste care am pus zeama de la puiul fiert in wok si un pic de praf de scotisoara. Stratul al treilea a fost cel de mere amestecat cu morcov, apoi iar unul de varza. Am facut un sos din smantana, un pic de busuioc si cam jumatate de lingurita de scortisoara si l-am pus deasupra acestui ultim strat de varza. Peste sos am asezat bucatile de pui.


Am pus vasul in cuptorul incalzit in prealabil si l-am lasat cam 25 de minute la foc mediu.


Marul merge bine cu varza, se completeaza, isi sporesc din dulceata reciproc, iar scortisoara ii da o nota subtila si deosebita. Sper sa o incercati si sa aveti pofta J


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat 9821
retete culinare - Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat 9822
retete culinare - Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat 9823
retete culinare - Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat 9824
retete culinare - Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat 9825
retete culinare - Varza cu mere, pui oriental si sos cu scortisoara - dulce si aromat 9826

COMENTARII (7)

Adinuta 1

27.10.2009, 23:46

pai cate-un pic din fiecare pentru mai multa savoare facem si rima

Oana 1

30.10.2009, 21:38

Mmmm, cred ca e f. interesant! m-as risca la o portie

Adinuta 1

30.10.2009, 22:06

oana, nu ca sa ma laud dar sigur mai fac si te invit si nu e nici un risc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!