Varza cu piept de rata

de Lily_Musat in Rata, 26 Iun 2009 | 10420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza MARE
  • 400 ml suc de rosii
  • 4 linguri bulion
  • 4 cepe potrivite
  • 3 frunze de dafin
  • 2 linguri de sare
  • cateva boabe de piper
  • patrunjel
  • 1 piept de rata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu piept de rata:

Punem pieptul de rata la fiert in oala, sa fiarba bine 1 ora.


Varza o taiem fin, o frecam cu sare sa se inmoaie si o punem intr-o oala mare. Calim ceapa cu sucul de rosii si cu bulionul, peste care adaugam 500 ml apa fierbinte si foile de dafin. Dupa aceea punem prajeala peste varza in oala si acoperin cu capacul. O lasam sa fiarba pe aragaz la foc foarte mic cca 1:30 h.


Dupa ce a fiert varza pe foc, punem pieptul de rata peste varza, il condimentam cu sare si piper, punem si putin ulei peste el sa se rumeneasca in cuptor si bagam oala in cuptorul incins la 200 grade pentru cca 30 minute. Dupa aceea punem verdeata (patrunjelul) si scoatem oala din cuptor.


Aranjam un pat de varza si punem pieptul de rata peste apoi il taiem file.


Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza cu piept de rata 5780
retete culinare - Varza cu piept de rata 5781
retete culinare - Varza cu piept de rata 5782
retete culinare - Varza cu piept de rata 5783
retete culinare - Varza cu piept de rata 5784

COMENTARII (1)

danygospodina 1

26.06.2009, 18:44

Si cu ...talent. Asta daca esti un bucatar mai mic.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!