Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Merisor in Slow Cooker, 18 Mar 2016 | 6200 vizualizari

 

Varza este una din mâncărurile mele preferate, indiferent de modul de preparare.
Azi am preparat-o de post, cu sos de ardei copt, la slow cooker-ul Crock-Pot.
 

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg varză albă
  • 2 cepe
  • 4 ardei copți (gogoșari + capia)
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1 linguriță pastă de ardei, picantă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
  • o legătură de mărar verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare.

Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust intens de ceapă calită.

O lăsăm până începe să devină sticloasă și adăugăm ardeii copți trecuți prin blender, pasta de ardei și pasta de roșii.

Lăsăm sosul 5 minute pe foc, îl asezonăm cu cimbru, piper și foile de dafin, apoi adăugăm varza și o amestecăm cu sosul.

O lăsăm 5 minute pe foc, apoi o transferăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital.

Acoperim vasul cu capacul din dotare, conectăm aparatul la sursa de curent și setăm modul de preparare High, pentru 4 ore.

După expirarea timpului, deconectăm aparatul de la sursa de curent și adăugăm mărarul tocat mărunt peste varza cu sos de ardei copt.

Este foarte bună, alături de mămăliguță și ardei iute!

Opțional se poate acri cu zeamă de lămâie, la mine nu a fost cazul, pentru ca a fost ușor acrișoară.

Să vă fie de folos!  

TIPS-URI

1

Foile de dafin nu trebuie lăsate să se prepare mult, pentru că devin amare, se vor înlătura când transferăm varza în vasul Crock-Pot-ului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de Dorna la slow cooker Crock-Pot 4,7 L