Varza de Bruxelles gratinata

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2011 | 4609 vizualizari

 

Am facut o cantitate mica deoarece nu am mancat pana acum si nu stiam daca ne place. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 250g varza de Bruxelles
  • 50g unt
  • 100g smantana
  • 100g lapte
  • 150g cascaval
  • 1 ou
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles gratinata:

Varza de Bruxelles se curata si se pune la fiert in apa cu sare 15 minute.

Eu am avut varza congelata si am pus-o la fiert asa in apa clocotita si am curatat-o dupa aceea.

Se unge un vas termorezistent cu unt si se pune varza de preferat intr-un singur strat. Se pun bucatele de unt intre ele.

Se amesteca oul cu smantana, laptele si jumatate din cascaval. Se pune sare si piper si se toarna peste varza.

Deasupra se presara restul de cascaval si cateva bucatele de unt.

Se introduce in cuptor 15-20 minute pana se rumeneste.

Se poate servi ca atare sau garnitura si se poate orna cu patrunjel sau marar tocat.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza de Bruxelles gratinata 85733
retete culinare - Varza de Bruxelles gratinata 85734
retete culinare - Varza de Bruxelles gratinata 85735
retete culinare - Varza de Bruxelles gratinata 85736
retete culinare - Varza de Bruxelles gratinata 85737

COMENTARII (20)

Mihaela11_jo 1

23.02.2011, 00:14

O delicatesa

adasev12 1

23.02.2011, 00:30

nici eu nu am mancat niciodata varza de bruxelles...tre s aincerc neaparat

MotanLaOale 1

23.02.2011, 08:33

Nu o sa regreti

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: