Varza de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 20 Mai 2010 | 1663 vizualizari

 

Pentru cine maine tine post il poftesc la o portie de varza

 

INGREDIENTE

  • 1 varza potrivit de mare
  • jumatate ardei rosu
  • 1 morcov
  • patrunjel verde
  • 2 cepe verzi
  • marar verde
  • 3 linguri orez
  • 1 lingura bulion
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de post:

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt.

morcovul se curata,se spala si se taie cubulete.

ardeiul se scoate semintele si se toaca si el.

mararul si patrunjelulse spala,se indeparteaza cozile si se toaca marunt marunt.

varza se spala si se taie fidelute.

intr-o oala s epune putin ulei la incins.

can s-a incins se pune ceapa ,morcovul si ardeiul la calit.

cans s-au calit putin se pune varza fideluta si se pune o cana de apa fierbinte(oricum varza verde mai lasa si ea zeama).

se pune piper si sare si se acopera cu un capac si se lasa la fiert.

orezul se pune intr-un ibric si il fierbem cu un strop de sare.

cand e aproape gata fiarta se pune patrunjelul si mararul tocat.

bulionul se desface in putina apa si se toarna in oala si 1 lingurita de boia de ardei dulce.

se adauga si orezul fiert.

se mai dau cateva clocote si se inchide focul,iar oala se acopera cu un capac.

 

RETETA IN IMAGINI

Varza de post-0
Varza de post-1
Varza de post-2

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

20.05.2010, 21:45

te poftesc roxana...nadina iti dau dar foarte putin sa stii

Dana Cristea - pusikmea

Dana Cristea - pusikmea 1

21.05.2010, 11:27

rocsi de la tn mirosea ieri la min epe scara? am zis ca innebunesc ce bine mirosea, tre sa fac si eu mane neaparat

Rocsi

Rocsi 1

21.05.2010, 11:38

da d ela mine...vroiam sa te chem cu mirosul la o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!