Varza dulce calita cu spata de porc

de alilianaa in Porc, 31 Iul 2013 | 1933 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza si jumatate
  • spata de porc, aproximativ 1 kg
  • sare, piper dupa gust
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 7 rosii mari
  • leustean verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce calita cu spata de porc:

Ceapa se curata, se spala. 

Varza se curata de foile mai groase, se spala si se toaca marunt. 

Spata se spala si se portioneaza

Rosiile se spala si se toaca cubulete. 

Intr-o oala se pune uleiul la incins. Cand este gata, se arunca bucatile de spata la calit impreuna cu un praf de sare.  Dupa vreo 5 minute se adauga si cepele taiate putin mai mare. Se lasa impreuna la calit pana incep sa scada. Cand au scazut se adauga o cana cu apa sa fiarba inabusit. Dupa ce au fiert pe jumatate se adauga varza. Se amesteca bine ca sa se omogenizeze, se potriveste de sare, piper. Dupa ce varza a luat ulei, se adauga apa cat sa  fiarba ( dupa cum crede fiecare, eu pun putin cate putin). Se fierbe cu capacul pus. Cand varza s-a fiert si carnea s-a patruns bine se adauga rosiile. Acestea se amesteca cu varza si se lasa la fiert pret de 10 minute. La final se pune leustean tocat marunt. 

Nu am adaugat nimic ca sa o acresc mai mult decat iese din adaosul de rosii. Este putin dulceag-acrisoara. Se serveste cu mamaliguta calda, iar in lipsa de aceasta , ceapa si branza.

Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

Varza dulce calita cu spata de porc-0
Varza dulce calita cu spata de porc-1
Varza dulce calita cu spata de porc-2
Varza dulce calita cu spata de porc-3

COMENTARII (27)

Rocsi

Rocsi 1

31.07.2013, 20:23

Ce mult imi place. Sper ca mai este si pentru mine o portie

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 21:31

Place tare mult

alilianaa

alilianaa 1

01.08.2013, 23:03

Andreea, Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!