Varza dulce cu afumatura

de Dya Daniela Andrei in Porc, 28 Iun 2014 | 14805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg varza proaspata
  • 1 kg scarita/coaste afumata/e
  • 2 morcovi
  • o ceapa uscata
  • un ardei gras rosu
  • sare dupa gust
  • 2 linguri cu ulei
  • o cescuta cu apa
  • 600 ml bors de putina
  • 100 ml suc de rosii/bulion
  • crengute de cimbru uscat
  • o legatura de patrunjel proaspat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce cu afumatura:

Rumenim afumatura in cele 2 linguri cu ulei, adaugam morcovii, ceapa si ardeiul tocate marunt si le calim usor. Varza o taiem fideluta si o adaugam peste afumatura. Turnam cescuta cu apa (sa ajutam procesul de fierbere; ulterior varza isi va lasa suficienta apa, cat sa acopere necesarul), amestecam usor si fierbem totul la foc potrivit, pana ce varza este bine patrunsa.

Saram dupa gust, adaugam borsul de putina si sucul de rosii/bulionul si continuam fierberea pentru inca 10 minute aproximativ, cat sa dea in clocot de cateva ori. Dupa ce oprim focul presaram patrunjelul proaspat tocat si aromam cu cimbru uscat.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza dulce cu afumatura 329221
retete culinare - Varza dulce cu afumatura 329222
retete culinare - Varza dulce cu afumatura 329223
retete culinare - Varza dulce cu afumatura 329224
retete culinare - Varza dulce cu afumatura 329225
retete culinare - Varza dulce cu afumatura 329226
retete culinare - Varza dulce cu afumatura 329227
retete culinare - Varza dulce cu afumatura 329229
retete culinare - Varza dulce cu afumatura 329230

COMENTARII (17)

Dya Daniela Andrei 1

30.06.2014, 16:46

Multumesc!

elucubratiiculinare 1

30.06.2014, 17:31

salivez si eu

Dya Daniela Andrei 1

01.07.2014, 00:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: