Varza la butoi

de ianculubita in Muraturi, 18 Oct 2013 | 10627 vizualizari

 

Am pus si varza,gata acum asteptam iarna dragutza!!!
Cred ca fiecare aveti reteta voastra dar nu strica sa vedeti cum o pun eu!

 

INGREDIENTE

  • pentru un butoi de 120 l
  • 60 kg varza
  • 1 sfecla rosie(optional)
  • 500 g hrean
  • frunze de stejar sau de visin
  • sare
  • boabe de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la butoi:

Varza curatata de frunzele care nu sunt sanatoase,taiata in jumatati daca este mare,sau lasata intreaga,o punem in butoi cu frunze de stejar,felii de hrean,felii de sfecla rosie;am observat ca marea majoritate nu pun sfecla,dar noua ne place culoarea;pentru cine nu pune sfecla rosie,puneti 2-3cani de boabe de porumb;dupa ce s-a umplut butoiul,adaugam apa si sare;la 10l de apa 1cana cu sare(250g )grunjoasa.apa sa fie calduta cat se topeste sarea;acoperim butoiul cu capac iar daca nu merge capacul,punem deasupra un sac din plastic si legam la gura.

Din ziua cand am pus varza in butoi pana cand cand incepe sa se inmoaie,vanturam zilnic,dupa aceea mai rar.

Eu dupa 1saptamana pun si aspirine.ca si la muraturi,nu da voie verzei sa se acreasca si in felul asta cand o gatim nu mai trebuie tinuta in apa

Butoiul meu asa arata saptamana trecuta cand am pus varza;acum,fiind vanturata zilnic si apa calduta,am reusit sa-i pun capacul

 

TIPS-URI

1

sa nu se confunde aspirina cu conservantul,sunt doua produse diferite iar conservant nici eu nu folosesc

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza la butoi 269924
retete culinare - Varza la butoi 269925
retete culinare - Varza la butoi 269926

COMENTARII (9)

ianculubita 1

18.10.2013, 17:27

da,Anca si pentru vecinii care nu pun varza

Rocsi 1

18.10.2013, 19:14

Bravo harnicuto. Si mama a pus varza acum o saptamana. De acum asteptam sa se mureze

ianculubita 1

18.10.2013, 19:54

si cand om face la iarna niste sarmalute,mmmm!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21