Varza la cuptor, cu rasol afumat

de gaby_duceag in Porc, 26 Ian 2014 | 19501 vizualizari

 

Sincer? La cat de buna e varza asta, nici n-am chef sa va scriu reteta la ciocolata :))). E bestiala! Mortala! Nemaipomenitasinemaiauzita :)))).Saru'mana Cleme, pen' reteta :-*

 

INGREDIENTE

  • doua verze murate
  • doua cepe
  • o cana suc de rosii/rosii tocate/pasta de gogosari (de care aveti prin casa; eu am pus ultima varianta, e un amestec de rosii, gogosari, ceapa, condimentate frumos, fierte si conservate)
  • optional - o lingura zarzavat pentru iarna (contine morcov,patrunjel,pastarnac, gogosar, kapia, ardei)
  • 3 foi de dafin
  • putin cimbru
  • patrunjel verde
  • un rasol afumat, dezosat
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la cuptor, cu rasol afumat:

Taie cotoarele verzelor, toaca varza si las-o jumatate de ora in apa calduta, la desarat.

Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa curatata, spalata si taiata juliene.

Las-o la calit pana se rumeneste frumos si adauga zarzavatul si pasta de gogosar.

Caleste 5 minute amestecand cand si cand. Adauga foile de dafin.

Pune rasolul la fiert in apa cu putina sare, lasa sa dea un clocot. Scurge apa si feliaza rasolul.

Stoarce varza murata si amestec-o intr-un bol mare cu amestecul de ceapa.

Intr-o tava mare aseaza bucatile de rasol, iar deasupra distribuie uniform varza.Toarna o canutza de apa.

Baga tava la cuptor si lasa la foc mediu pentru 2-3 ore.

Amesteca din cand in cand si scoate bucatile de rasol la iveala :)).

Spre final adauga putin cimbru si patrunjelul.

Fierbinte o servesti cu mamaliguta.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Varza la cuptor, cu rasol afumat-0
Varza la cuptor, cu rasol afumat-1

COMENTARII (36)

Zambareata

Zambareata 1

12.12.2014, 11:43

Vai tu Gaby,dar ce ai facut aici???Salivez la propriu Trebuie încercată urgent

gaby_duceag

gaby_duceag 1

12.12.2014, 21:52

mihaelar63

mihaelar63 1

07.03.2016, 11:24

Cam asa ceva as prepara sieu zile viitore

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!