Varza Murata

de ionix in Muraturi, 27 Oct 2009 | 17533 vizualizari

 

cantitatile sunt pentru un butoi de 100l de varza murata...

 

INGREDIENTE

  • 60 kg varza
  • circa 3 kg sare
  • hrean
  • 2 gutui
  • telina
  • porumb
  • marar uscat
  • crengute de visin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza Murata:

Mod de preparare varza murata

Se curata verzele de frunzele vestejite, se scoate un pic din cotor si se curata de partile manate ale verzei.

Indesam varza in butoi astfel incat sa fie cat mai compacta. Printre verze se pune telina taiata, felii de gutui, felii de hrean, porumb, marar uscat. Deasupra se pun frunze de telina si crengutele de visin pentru a presa verzele. Se incalzeste cate o oala mare cu apa in care se dizolva sarea.

Saramura calduta se pune treptat peste verze pana cand se acopera verzele cu saramura. 

Se pune capacul la butoi si se acopera cu o patura butoiul cu varza murata. Peste circa o saptamana scoti capacul de la butoi si mai adaugi saramura pana cand acoperi din nou verzele. A se gusta saramura din butoiul cu varza murata pentru a vedea daca este nevoie de o saramura mai sarata sau mai putin sarata.

Peste verze se pun bucatele de scandura sau o piatra de rau, pentru a presa verzele bine si a sta cat mai compact.

 Pofta buna!  

 

TIPS-URI

1

daca verzele sunt prea mari si nu incap in butoi, le tai in jumatati. le taiem sa incapa cat mai multe in butoiul cu varza murata

RETETA IN IMAGINI

Varza Murata-0
Varza Murata-1
Varza Murata-2
Varza Murata-3

COMENTARII (5)

mihaelar63 1

22.01.2010, 22:09

porumbul iti face zeama de varza ca sampania .....
serios ,iese sifonata .

ionix 1

23.01.2010, 08:15

noi punem varza cu porumb de foarte multi ani si n-am avut efect de "Sampanie" asupra zemei de varza... are un gust super si nu e tulbure ... cat priveste varza hmm, am cea mai buna varza dintre toti cunoscutii si de obicei punem mai multa pentru ca ne cer si vecinii

cory 1

18.07.2010, 11:35

ce bunnnn...socramea pune si felii de sfecla rosie si asa se coloreaza varza de rosu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04