Varza murata la butoi

de nadina73 in Muraturi, 13 Oct 2010 | 82089 vizualizari

 

Daca doriti sa aveti o varza super buna la Craciun pentru sarmalute,va recomand reteta tatalui meu pentru varza murata ,si rezultatul e garantat.

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sant pt un butoi de 30 l:
  • 9 bucati varza
  • cimbru
  • marar
  • 2 radacini de hrean mai mari
  • 30 linguri de sare
  • sfecla rosie
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata la butoi:

Se scobeste varza la cotor cu un cutit bine ascutit si se rup primele frunze.

Se pune apa intr-un vas aproximativ 2-3 litri in care se pun cele 30 linguri de sare pentru a se topi bine.

Se aseaza pe fundul bidonului cimbru ,marar si hrean ,dupa care se pun capatanile de varza (ce-i drept mai mici,bidonul meu e de 30 l si cam mic la gura) se aseaza varza in butoi dupa care se pune apa cu sarea topita si se completeaza cu diferenta de apa rece de la robinet.

Se pune si sfecla rosie ,aici e secretul sfeclei rosii,da culoare roz la zeama de la varza murata(moare )cum se zice in Ardeal ,iar in decembrie veti avea moare si varza murata.

Moarea (zeama de varza) va avea o culoare super ,numai cand o vezi  si nu te poti  stapani sa nu o bei.

Deci moarea va avea o culoare roz pe parcurs; eu cam dupa 1 luna mai pun 1 bucata de sfecla rosie pt  a-si mentine culoare mai pronuntata.

Este reteta pusa de tatal meu de ani de zile si mereu iese o varza murata de nota 10.

PS:La iarna cu o fasolica batuta si cu carnati varza murata merge perfect, sau cu cartofi pai.

 

TIPS-URI

1

varza murata se pitroceste timp de 3, 4 zile, pana se topeste sarea

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza murata  la butoi 56008
retete culinare - Varza murata  la butoi 56009
retete culinare - Varza murata  la butoi 56010
retete culinare - Varza murata  la butoi 56011
retete culinare - Varza murata  la butoi 56012

COMENTARII (26)

Marina 1

15.12.2012, 10:58

Ligia Bxl 1

06.08.2013, 16:04

ahhh ce verze aici

babi5 1

01.10.2013, 12:19

Una si una taman bun e pentru sarmalute si nu numai

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25