Varza murata pentru ciorbe

de Bunica in Muraturi, 27 Sep 2009 | 4504 vizualizari

 

Pana sa pun varza pentru iarna pun acum la inceputul toamnei intr-un borcan varza la acrit special pentru ciorbe.

 

INGREDIENTE

  • varza
  •  marar- o crenguta
  • o crenguta de cimbru
  • sare
  • apa
  • hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata pentru ciorbe:

Se curata varza, se taie in 4 sau in 8 si se aseaza in borcan impreuna cu mararul, cimbrul si hreanul. Peste ea se toarna o saramura facuta din 1l apa si o lingura de sare (depjnde de borcan cat lichid ai navoie). Dupa doua zile zeama se vantura (se scurge zeama din borcan intr-o cratita , apoi se toarna la loc. Dupa alte doua zile la fel. Se capseaza borcanul si o lasi la acrit. Daca este cald in cel mult o saptamana ai varza acra si zeama de varza (moare) acre si le poti folosi.

 

TIPS-URI

1

Eu folosesc zeama dintr-un borcan, apoi din celalalt pun in sticla si o pun in frigider si varza o pun toata intr-un borcan.

2

Nu lasati varza fara zeama si nici zeama fara varza ca se strica.

COMENTARII (2)

rivka 1

27.09.2009, 11:05

Buniiii multumesc pt reteta, mi-o copiez...

Bunica 1

27.09.2009, 16:06

Cu toata placerea, rivka.. Ma bucur mult ca-ti pot fi de folos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D