Varza murata pentru ciorbe

de Bunica in Muraturi, 27 Sep 2009 | 10257 vizualizari

 

Pana sa pun varza pentru iarna pun acum la inceputul toamnei intr-un borcan varza la acrit special pentru ciorbe.

 

INGREDIENTE

  • varza
  •  marar- o crenguta
  • o crenguta de cimbru
  • sare
  • apa
  • hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata pentru ciorbe:

Se curata varza, se taie in 4 sau in 8 si se aseaza in borcan impreuna cu mararul, cimbrul si hreanul. Peste ea se toarna o saramura facuta din 1l apa si o lingura de sare (depjnde de borcan cat lichid ai navoie). Dupa doua zile zeama se vantura (se scurge zeama din borcan intr-o cratita , apoi se toarna la loc. Dupa alte doua zile la fel. Se capseaza borcanul si o lasi la acrit. Daca este cald in cel mult o saptamana ai varza acra si zeama de varza (moare) acre si le poti folosi.

TIPS-URI

1

Eu folosesc zeama dintr-un borcan, apoi din celalalt pun in sticla si o pun in frigider si varza o pun toata intr-un borcan.

2

Nu lasati varza fara zeama si nici zeama fara varza ca se strica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

rivka 1

27.09.2009, 11:05

Buniiii multumesc pt reteta, mi-o copiez...

Bunica 1

27.09.2009, 16:06

Cu toata placerea, rivka.. Ma bucur mult ca-ti pot fi de folos.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti bulgaresti reteta