Varza noua calita

de monike in Porc, 23 Iun 2011 | 16132 vizualizari

 

De cate ori fac mancarea asta imi aduc aminte de inceputurile mele in ale bucataritului, cand sunam la mama (pe fix ,ca pe vremea aia nu erau mobile )sa-mi spuna cum se face ciorba, cum se face varza...Mai zilele trecute chiar am gasit reteta de varza calita scrisa pe dosul unei pagini si ma cuprins nostalgia.Ce varza eram de nu stiam sa fac nici varza!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg varza (ori 2 verze frumusele),
  •  un ardei gras,
  • 3 cepe mari,
  • 2 legaturi marar,
  • o legatura cimbru proaspat,
  • 2 foi de dafin, 
  • piper,
  • sare,
  • 1\2 lamaie,
  • 3-4 linguri bune de bulion,
  • 1 kg cap de piept sau costita,
  • 50ml ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza noua calita:

Se taie carnea bucati si se pune in uleiul incins sa se rumeneasca un pic,intr-o cratita teflonata ori in tuci.

Se taie ceapa, ardeiul cubulete si se pun la calit  in uleiul rezultat dupa ce am scos carnea.Cand ceapa devine sticloasa se adauga varza tocata marunt si se pune sare ca sa-si lase zeama.Avem grija ca focul sa nu fie prea iute si amestecam mereu.Cand varza s-a fiert se pune o legatura si jumatate de marar tocata, cimbrul, foile de dafin piperul,zeama de lamaie, bulionul se amesteca bine se pune carnea deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste.

Cand e gata se presara si restul de marar deasuprasi se serveste cu ardei iute.

POFTA BUNA!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Varza noua calita 111597
retete culinare - Varza noua calita 111598

COMENTARII (8)

marcela1979 1

24.06.2011, 15:52

imi place

adry88 1

28.06.2011, 16:32

Lau 1

01.07.2011, 17:01

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L