Varzari

de Ina in Mancaruri de post, 1 Apr 2012 | 10212 vizualizari

 

Am amncat varzari in Maramures, cand eram copil si am tinut neaparat sa fac si eu :D ( Nu stiu daca asa era reteta , dar au iesit foarte-foarte bune! ) Cand i-am spus lui Costel ce vreau sa fac, a zis ca nu pune gura pe asa ceva, dar cand au fost gata nu se mai oprea din mancat si laude :))) Pentru el, au fost de nota 12 :P Cred ca la asta a participat si whiskey-ul servit inainte =)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • o cana de apa calda ( nu foarte fierbinte)
  • un praf de sare
  • un plic de drojdie uscata ( 7 grame )
  • o lingurita de zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • faina

Umplutura:

  • o varza murata
  • doua cepe potrivite
  • 4 linguri cu ulei
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • marar ( eu am pus uscat )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varzari:

Drojdia uscata o frecam ( ca pe nes )cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si dizolvam bine. In vasul in care framantam turnam faina ( nu conteaza cantitatea, vom folosi cat avem nevoie ) , in mijlocul careia formam un crater. Drojdia frecata cu zarah o turnam in craterul format , acoperim vasul si-l dam 10 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul. 

Incepem si aducem cu mana faina spre mijlocul vasului, framantand aluatul . Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins. 

Acoperim iar vasul si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul isi va dubla volumul .

Varza o tocam fin  si o scurgem bine de saramura. Tocam ceapa marunt si o calim in 4-5 linguri cu ulei, apoi adaugam varza fideluta, pe care o calim cca. 4-5 minute. Adaugam piper, marar si boia dulce de ardei. 

Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem ( ca pe scovergi) . Punem pe jumatate 2-3 linguri vu varza calita , apoi aducem partea libera peste cea cu varza si lipim marginile ajutandu-ne de degete. Prajim pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.

Se servesc calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varzari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

Alinutza80 1

08.04.2012, 21:33

nu am mancat niciodata dar cred ca sunt bune

adelinuza 1

16.04.2012, 23:13

imi plac tare mult varzarile.mmmmmmmm

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:29

foarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Portofele cu varza calita