Varzari

de Ina in Mancaruri de post, 1 Apr 2012 | 4024 vizualizari

 

Am amncat varzari in Maramures, cand eram copil si am tinut neaparat sa fac si eu :D ( Nu stiu daca asa era reteta , dar au iesit foarte-foarte bune! ) Cand i-am spus lui Costel ce vreau sa fac, a zis ca nu pune gura pe asa ceva, dar cand au fost gata nu se mai oprea din mancat si laude :))) Pentru el, au fost de nota 12 :P Cred ca la asta a participat si whiskey-ul servit inainte =)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • o cana de apa calda ( nu foarte fierbinte)
  • un praf de sare
  • un plic de drojdie uscata ( 7 grame )
  • o lingurita de zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • faina

Umplutura:

  • o varza murata
  • doua cepe potrivite
  • 4 linguri cu ulei
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • marar ( eu am pus uscat )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varzari:

Drojdia uscata o frecam ( ca pe nes )cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si dizolvam bine. In vasul in care framantam turnam faina ( nu conteaza cantitatea, vom folosi cat avem nevoie ) , in mijlocul careia formam un crater. Drojdia frecata cu zarah o turnam in craterul format , acoperim vasul si-l dam 10 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul. 

Incepem si aducem cu mana faina spre mijlocul vasului, framantand aluatul . Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins. 

Acoperim iar vasul si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul isi va dubla volumul .

Varza o tocam fin  si o scurgem bine de saramura. Tocam ceapa marunt si o calim in 4-5 linguri cu ulei, apoi adaugam varza fideluta, pe care o calim cca. 4-5 minute. Adaugam piper, marar si boia dulce de ardei. 

Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem ( ca pe scovergi) . Punem pe jumatate 2-3 linguri vu varza calita , apoi aducem partea libera peste cea cu varza si lipim marginile ajutandu-ne de degete. Prajim pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.

Se servesc calde.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Varzari-0
Varzari-1
Varzari-2
Varzari-3
Varzari-4
Varzari-5
Varzari-6
Varzari-7
Varzari-8
Varzari-9
Varzari-10
Varzari-11

COMENTARII (66)

Alinutza80

Alinutza80 1

08.04.2012, 21:33

nu am mancat niciodata dar cred ca sunt bune

adelinuza

adelinuza 1

16.04.2012, 23:13

imi plac tare mult varzarile.mmmmmmmm

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:29

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!