Varzari cu varza dulce

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2009 | 6028 vizualizari

 

Eu am facut coca la masina de paine. Am un program special de facut coca care face tot de la framantat pana la dospit asa fel incat coca iese perfecta. Puteti sa o faceti si fara masina, punand aceleasi ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru coca:
  • 4 cani de faiana
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 lingurite de lapte praf
  • 2 oua
  • 200 ml apa
  • drojdie cat o nuca
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 1 varza mare
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 cepe
  • ulei pentru calit    
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varzari cu varza dulce:

Am pregatit intr-un castron ingredientele pentru paine. Am amestecat apa calduta cu ouale, zaharul, sarea, uleiul, laptele praf si drojdia pana s-au dizolvat complet, apoi am pus acest amestec in vasul de la masina de facut paine si am adaugat faiana. Am dat drumul la masina de paine la programul nr.8 “Dough” (coca) care in timp de 1:20 h a pregatit coca pentru varzari.

Tocam varza, o asezonam intr-un vas mare, o saram si o lasam 20 minute sa se inmoaie. Taiem ceapa marunt si o calim impreuna cu varza in ulei, pana cand varza devine transluucida. Condimentam si ….GATA!

Intindem coca pe masa (ungem cu ulei masa) si taiem patrate cu cutitul, punem umplutura in mijloc si impaturim stil plic. Eu am facut cateva si rulate. Ca sa difersific formele. Pe deasupra am pus galbenus de ou batut cu 2 lingurite de ulei. Ca sa dea luciu si sa se rumeneasca frumos pe deasupra.

Le bagam in cuptorul incins la 200 grade pentru cca 20-25 minute.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Varzari cu varza dulce-0
Varzari cu varza dulce-1
Varzari cu varza dulce-2
Varzari cu varza dulce-3
Varzari cu varza dulce-4
Varzari cu varza dulce-5
Varzari cu varza dulce-6
Varzari cu varza dulce-7
Varzari cu varza dulce-8

COMENTARII (10)

rivka 1

19.09.2009, 12:57

astea sunt foaaaarte bune, ma mir sincer cine nu le-a notat cu nota maxima, as fii in stare sa le mananc pe toate, intr-o vreme eram chiar dependenta as putea spune de asa ceva...

elena1988 1

04.03.2011, 09:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04