Vasilopita

de Doralinda in Prajituri, 2 Ian 2013 | 2898 vizualizari

 

E o traditie greceasca dar si alte tari o au. Am scris un articol despre aceasta traditie de revelion. E ca un chec care poate fi mancat nu numai de revelion!
Am uitat sa fac poze dupa ce am taiat-o ptr ca am facut video, deci o sa postez video.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 110 gr migdale macinate fin
  • 60 gr migdale macinate gros
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 gr unt
  • 220 gr zahar
  • 250 gr smantana
  • 250 gr vin alb dulce
  • Samburi de la o rodie
  • zahar pudra ptr ornare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vasilopita:

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt si migdalele macinate gros. Amestecam cu mixerul untul netopit, taiat bucati mici cu zaharul pana se omogenizeaza frumos, apoi oprim mixerul si adaugam smantana amestecand usor cu o spatula de plastic, apoi punem cate putina din faina amestecata cu celelalte ingrediente si alternam cu vinul. La urma punem samburii de rodie amestecand usor ca sa nu se "dezumfle" compozitia.

Punem compozitia intr-o tava rotunda unsa in prealabil cu unt si presarat faina si coacem la cuptor 170C ptr cca 50 minute (depinde de cuptorul fiecaruia, poate chiar si o ora, asa fac eu checurile). Cand e gata, lasam sa se raceasca putin si apoi o scoatem din tava si presaram zaharul pudra.

 

COMENTARII (35)

Doralinda 1

03.01.2013, 18:25

Laurenta

ANNA_46 1

04.01.2013, 00:27

Delicioasa

Doralinda 1

04.01.2013, 00:47

Anna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S