Vaza cu floricele

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2010 | 1791 vizualizari

 

niste floricele comestibile cu vaza cu tot

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba cernuta
  • 300 g unt
  • 100 g cascaval
  • 300 g branza
  • susan
  • 1 galbenus
  • chimen
  • 1 rosie
  • castravete
  • masline negre
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vaza cu floricele:

Se dau pe razatoare branza, cascavalul si untul si se amesteca cu faina.Se face un aluat din ele si se da la rece.Atentie, la inceput par niste faramite pur si simplu dar presandu-le cu degetele se vor lipi datorita untului si incet incet cu multa rabdare se face aluatul.Se da la rece macar o jumatate de ora, se intinde pe masa presarata cu faina si se intinde cu sucitorul, apoi se decupeaza mici cercuri cu gura unui capacel(eu l-am folosit pe cel de la scobitori) apoi crestam cu un cutitas cu varf ascutit din loc in loc si se indeparteaza bucatelele si se obtin floricele.Tot asa facem si ciupercute sau lasam cerculete pur si simplu.Am mai facut si patratele din aluat pe care le-am zimtat pe margini cu dintii furculitei.

Se ung cu un galbenus si se dau cu susan sau chimen deasupra.Se coc la cuptor pe ambele parti si se servesc calde sau reci,Eu le prefer reci cat mai reci sunt mult mai sfaramicioase.Am luat o rosie si am infipt in ea feliute de castravete apoi cu niste scobitori mai lungi am fixat si florile mele coapte si ortnate cu crema de branza Almette si cu bucatele de masline negre.

 

RETETA IN IMAGINI

Vaza cu floricele-0
Vaza cu floricele-1
Vaza cu floricele-2
Vaza cu floricele-3
Vaza cu floricele-4
Vaza cu floricele-5

COMENTARII (15)

nadina73

nadina73 1

03.09.2010, 00:12

mariana stiu cum e cu ajutare sincer si uneori chiar imi sant de ajutor felicitari

Julie

Julie 1

03.09.2010, 09:22

Imi fac cu ochiul floricelele tale!

Adinacarla

Adinacarla 1

06.09.2010, 12:07

frumoasa idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27