Vegeta făcută în casă

de CulinaryRainbow in Vegan / Raw vegan, 7 Ian 2014 | 13038 vizualizari

 

Știm cu toții câți aditivi conține vegeta din comerț, de la coloranți și conservanți, până la cantități uriașe de sare. Defapt, asta cumpărăm: sare cu aromă de legume.
Îmi place s-o folosesc în mâncare, mai ales la prepararea bucatelor tradiționale, dar de ce să nu folosesc vegeta de calitate, în locul sării colorate?
E multă treabă până să ajungem la produsul final; Dăniloiu m-a ajutat muuult ca de fiecare dată, însă vă asigur că merită osteneala!

 

INGREDIENTE

  • Cantități:
  • 2 kg morcovi
  • 1,5 kg păstârnac
  • 1,5 kg pătrunjel ( rădăcină )
  • 500 g țelină ( rădăcină )
  • 500 g gulie
  • 500 g ardei
  • 500 g ceapă
  • roșii ( dacă faceți bulion, resturile ce rezultă în urma tocării roșiilor prin mașină, sunt ideale )
  • o rădăcină de praz
  • frunze de țelină și pătrunjel ( opțional )
  • sare de mare ( la 10 părți legume uscate - 1 parte sare )
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta făcută în casă:

Legumele se spală și se curăță cu un cuțit pentru legume. Cu același cuțit se tau fâșii și se așează la loc uscat pe o față de masă din bumbac, curată. În funcție de cantitatea de legume folosită, deshidratarea poate dura până la câteva zile, aerându-le de cel puțin două ori pe zi. Legumele se pot usca și cu ajutorul unui aparat care deshidratează fructe și legume, sau în cuptor electric, la o temperatură de maxim 50 de grade, cu ventilația pornită și ușa întredeschisă. Odată uscate, am dat legumele prin bătrâna mașina de tocat carne. 

La final, pentru a obține o vegeta aerată, am dat-o și prin blender adăugând  câte o lingură de sare de mare la 10 linguri cu legume.

Vegeta proaspătă, naturală și sănătoasă, numai bună pentru a adăuga un plus de gust rețetelor dumneavoastră.

Spor la treabă s-aveți!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vegeta făcută în casă 289044
retete culinare - Vegeta făcută în casă 289045
retete culinare - Vegeta făcută în casă 289046
retete culinare - Vegeta făcută în casă 289047
retete culinare - Vegeta făcută în casă 289048

COMENTARII (25)

CulinaryRainbow 1

09.01.2014, 12:16

Mulțumesc, Lăurica. În mare parte am cam renunțat la ele.
Am pus lista E-urilor pe pagina de Facebook, aș pune-o și aici, într-un articol dar nu știu sigur dacă e voie. Când am primit-o la cursuri, m-am crucit... https://www.facebook.com/notes/culinary-rainbows/lista-e-urilor/691916197485871

monik80 1

18.03.2015, 22:35

jolygina 1

06.04.2015, 01:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55