Veggie mix de primavara

de farfuriavesela in Mancaruri de legume, 13 Mai 2014 | 7250 vizualizari

 

Felul asta de mancare se prepara cu multa usurinta, intr-o zi relaxata, in care avem nevoie de culoare. Vreti sa vedeti cum am pregatit acest preparat? Urmariti filmul alaturat!!!
http://youtu.be/vIbvwbNmeRw

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi (potriviti ca marime)
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa rosie taiata marunt
  • 1 ceapa alba taiata marunt
  • sare, piper, busuioc, rozmarin, boia dulce
  • 2 catei de usturoi (pasta)
  • putin ulei
  • putin cascaval din lapte sau cascaval vegetal in perioadele de post
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Veggie mix de primavara:

Se pun cartofii la fiert in coaja, intre timp, intr-o tigaie pun ceapa la calit in putin ulei, cu condimente. Pentru ca vreau ca ceapa sa fie gatita bine, pun si putina apa si las sa fiarba cateva minute.

Dupa ce cartofii s-au fiert, ii curat de coaja si ii tai feliute, la fel si rosiile si dovlecelul.
Dovlecelul il asez intr-un castron si pun peste el putin ulei si condimente.
Pentru ca rosiile si cartofii sunt mai fragili, evit sa ii manevrez prea mult, ii presar cu sare si piper.

Intr-un vas de jena rotund, asez ceapa calita, intr-un strat uniform, apoi legemele, in pozitie verticala, pe rand, o felie de cartof, una de rosie, una de dovlecel si tot asa pana cand se umple vasul.
Presar putin piper pe deasupra si pun in cuptorul incins la 180 grade pentru 25 min.

Dupa ce s-au rumenit legumele presar putin cascaval deasupra, dar acest pas poate fi eliminat daca se doreste ca acest preparat sa fie unul de post sau se poate folosi cascaval vegetal.

Se mai pune in cuptor, impreuna cu cascavalul pentru 5 minute, dupa care este gata de servit ca preparat individual sau ca o garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie mix de primavara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume, de toamna