Veggie pizza

de Rux in Pizza, 17 Noi 2010 | 1408 vizualizari

 

Pizza vegetariana cu blat de gris

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 800 g faina
  • - 200 g gris
  • - 2 pachetele de 7 g de drojdie uscata
  • - 1 lingura de zahar
  • - 1 lingura rasa de sare
  • - 650 ml apa calduta.
  • Pentru umplutura:
  • Sos de rosii facut in casa rosii
  • ardei gras
  • masline
  • busuioc proaspat
  • parmezan
  • mozzarella
  • rozmarin proaspat    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Veggie pizza:

Blatul:

Reteta  de blat apartine Laurei Sava careia i-am multumit de fiecare data pentru bunatatile cu care ne incanta privirea...si gustul!

Amestecam faina cu grisul si sarea. Drojdia o amestecam cu apa si zaharul si o lasam la dospit 2-3 min. Apoi amestecam totul si framantam zece minute. Impartim in bilute. Mie mi-au iesit doua pizza uriase( asa ca-n Italy)...sau pot iesi 4 pizza medii sau 6 micute...fiecare alege.

Lasam aluatul 15 min infoliat la temp camerei.

Pregatim pizza.

Ungem cu sosul de rosii blatul, pe care l-am format in prealabil cu mana( nu cu sucitorul), punem mozarella, legumele, parmezanul , maslinele mai adaugam sos de rosii daca vrem, busucioc, rozmarin...si fuguta la cuptor unde nu sta mai mult de 15 minute.

Aceasta pizza are un blat fantastic, se face atat de rapid e atat de pufos incat merita din plin facuta!

 

 

TIPS-URI

1

O putem transforma intr-o pizza de post cu mare usurinta inlocuind mozarella cu tofu.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Veggie pizza 63532
retete culinare - Veggie pizza 63534

COMENTARII (8)

lia maria 1

18.11.2010, 09:07

asa buna pizza nu se refuza asa ca vin si eu sa pap

Rux 1

18.11.2010, 11:17

vanilla 1

19.11.2010, 14:08

bun bun bun bun bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S