Vin de coacaze negre

de Retete cu Margareta Cismasiu in Bauturi, 20 Iun 2015 | 23084 vizualizari

 

Datorita nenumaratelor sale virtuti terapeutice,se mai numeste si vin tonic. Este un vin destul de alcoolizat, cu o aroma deosebita si o culoare inchisa, aproape neagra,inconfundabila. Contine vitamina C, calciu, magneziu, fier. Este tonic general, detoxifiant si vitaminizant. Trateaza anemia, reumatismul, mareste acuitatea vizuala.

 

INGREDIENTE

  • 1l suc de coacaze,
  • 1kg zahar,
  • 2l apa.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vin de coacaze negre:

   Se aleg fructe bine coapte,se spala si se curata de pe ciorchine.Se pun intr-un tifon sau o sita deasa si se preseaza pana se storc bine de tot.Din sucul obtinut,respectand proportiile date,se poate pregati orice cantitate de vin.

                    Zaharul se dizolva in apa si se amesteca cu sucul de fructe.Se toarna totul intr-o damigeana care trebuie sa ramana goala de un lat de palma.Se leaga damigeana cu un tifon pus in doua si se lasa vasul la temperatura camerei.Se tine astfel 3-4 saptamani,timp in care fermentatia se termina.Cu un furtun,se trage vinul in alta damigeana,avand grija ca furtunul sa nu ajunga la depozitul de pe fund,sa-l antreneze.Damigeana umpluta,se astupa cu un dop de pluta care inainte a fost fiert putin si se tine la racoare.

                    Dupa alte 3-4 saptamani vinul limpezit se trage in sticle curate si se inchid ermetic cu dopuri.Se pastreaza in camara pana la utilizare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vin de coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vin fiert