Vinata prajita picanta

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2010 | 10671 vizualizari

 

Aceasta gustarica din vinata mereu o gasesti in frigiderul meu .Ea nicodata nu-mi lipseste de la masa de sarbatoare ,deoarece este o gustarica deosebit de intrebata la masa de sarbatoare. Le este pe placul tuturor. Este imposibil sa o prepari in portiuni mici, deoarece dispare f.repede.

 

INGREDIENTE

  •  2.5 кg  vinete 
  •  0.25 l apa fearta - rece  
  •  0.25 l otet de masa de culoare stravezie ( nu rosie) de  6 sau9%
  •  100 gr de usuroi curatit
  •  ardei rosu dulce  (cantitateadupa dorinta) 
  •  2 buc. de ardei iute ( la dorinta se schimba cantitatea) 
  •  sare  
  • ulei pentru prajire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinata prajita picanta:

Vinetele se taie in felii de grosimea 1.5-2 cm . Intr-un vas mai larg se pune vinata in rinduri si se sareaza fiecare rind de vinata.  Deasupra se aseaza un press. Vinata se lasa pentru 40-50 minute sub press , ca sa iasa sucul cel amarui din ea. 

Dupa un timp scurgem bine vinata de sucul care l-a lasat , o stergem fiecare felie cu servetele de hirtie.

Le prajim in tigaia incinsa bine cu mult ulei , pe o parte si alta pina ea capata o culoare rozovioara- putin marou. Toata vinata se prajeste in 20 de minute.

In timpul cind vinata sta sub press , se prepara adjika :

Se curata usturoiul , la ardei dulci si iuti se scot semintele si se taie in fisii lungarete. Legumele se dau prin masina de tocat sau se farimiteaza in combain  , se adauga apa fiarta clocotita si pe urma racita, otetul si se amesteca bine. Sare nu adaug , deoarece vinata a fost sarata inainte de preparare. Dar vedeti dupa gustul vinetei cind este de sarata. Daca nu este deajuns saratica la gust, apoi adaugati sare in adjika. La dorinta se poate adauga ardei rosu mai mult de 2 bucati, si se poate exclude sau adauga ardeiul iute. Dar pentru prima data va propun sa pastrati aceasta cantitate de legume , deoarece nu este vinetele obtin un gust iute moderat.

Intr-un vas mai mare se aranjeaza toate legumele in rinduri, adica un rind de vinete , peste ea turnati adjica , vinata si , din nou adjica. La sfirsit turnati toata adjica preparata deasupra vinetelor.

Se pune la marinat vasul cu vinete pentru o perioada de minim 4 ore.

Daca stiti, ca gustarea din vinete va fi mincata in 2-3 zile ,nu e nevoie sa o dati in fierbere. Pastrati-o in frigider .

Insa daca e nevoie sa o pastrati pe un termen mai lung  , atunci vasul il puneti pe foc - aduceti compozitia pina la temperatura de clocotire - dar numai sa inceapa sa clocoteasca. Stingeti focul si raciti totul. Se pastreaza in frigider pina la o saptamina.

Se poate conserva in borcane pe iarna. 

 

RETETA IN IMAGINI

Vinata prajita picanta-0
Vinata prajita picanta-1
Vinata prajita picanta-2

COMENTARII (3)

Teo

Teo 1

02.01.2010, 20:50

o gustare f. apreciata si de mine .

luminita20_2006

luminita20_2006 1

02.01.2010, 22:41

anisoara

anisoara 1

03.01.2010, 09:31

:

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12