Vinete albe evantai cu sos Bechamel

de simona72 in Mancaruri de legume, 21 Aug 2013 | 4303 vizualizari

 

M-am indragostit de reteta asta de cum am vazut-o prima oara la vio_dreams. M-ai apoi am vazut-o la Dia, Meri, Miha, si alti bucatarasi...si cum sunt o pofticioasa, am stiut ca inevitabil reteta asta urma sa fie facuta. Am asteptat sa gasesc vinete albe si cum au aparut am copt cateva pt salata de vinete si 3 am pastrat pt fiecare membru al familiei pt aceasta reteta. In principiu reteta este cam la fel, dar inevitabil aduci ceva in plus s-au in minus datorita gustului propriu. Hai ca v-am impuiat capul si nu mai cititi reteta...

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete albe
  • 150 gr mozzarela
  • felii de sunca, bacon..(eu am avut 6 felii de rulada de piept de porc, destul de marisoare)
  • 2-3 rosii
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • pt sos:
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita faina
  • 50 ml lapte
  • 2-3 linguri iaurt gras grecesc
  • sare
  • piper alb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete albe evantai cu sos Bechamel:

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in felii subtiri, dar nu de tot, pana ajungi la codita. Se pregatesc dinainte si celelalte ingrediente:rosiile taiate felii subtiri, la fel mozzarela si sunca, baconul sau ce aveti. Intre feliile de vinete se pune cate o felie de mozzarela, rosie, sunca, iar inainte de a umple feliile le-am pudrat cu putina sare. De teama sa nu se desfaca eu le-am legat cu ata de bucatarie si le-am asezat intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Am stropit vinetele asezate in vas cu 2-3 linguri ulei de masline, am acoperit vasul cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor la 180 grade pt 30 minute. 

Pt sos:am pus untul si uleiul de masline intr-un vas, am adugat faina si am amestecat cu un tel sa se desfaca faina. Am adaugat laptele, iar in tot acest timp am amestecat cu telul. Dupa ce vinetele au stat la cuptor 30 minute, am scos vasul, am inlaturat folia, iar zeama lasata de vinete nu am aruncat-o pt ca era prea delicioasa si am pus tot sosul format peste sosul bechamel. Am mai adaugat 2-3 linguri de iaurt gras grecesc, sare si piper alb dupa gust. Am mai dat vinetele la cuptor pt inca 15 minute fara folie si le-am servit cu sosul bechamel.

Cu mana pe inima va spun ca este un deliciu...pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

din cauza ca am folosit vinete albe, acestea fiind mai dulci,zeama lasata nu a fost deloc iute si a putut fi folosita la sosul bechamel(era si pacat sa o arunc, avea gust dulce de vinete, ulei de masline, rosii si sare)

2

cand le-am cumparat erau albe si frumoase, dar nu am reusit sa le fac in ziua cand le-am cumparat si coaja alba a inceput sa se pateze, chair daca ele nu erau moi s-au stricate

RETETA IN IMAGINI

Vinete albe evantai cu sos Bechamel-0
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-1
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-2
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-3
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-4
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-5
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-6
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-7
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-8
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-9
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-10
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-11
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-12
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-13
Vinete albe evantai cu sos Bechamel-14

COMENTARII (33)

Valclaudia

Valclaudia 1

21.08.2013, 21:33

Felicitari, minunata reteta , grozava prezentarea! Bravo, Simonelu' !

Rocsi

Rocsi 1

21.08.2013, 21:39

Arata bine

CookieMonster

CookieMonster 1

23.08.2013, 09:47

vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!