Vinete cu parmezan-light

de nadea68 in Mancaruri de legume, 22 Aug 2013 | 4319 vizualizari

 

O reteta cu vinete buna si usoara..pentru cine vrea sa manance ceva bun si fara sa se gandeasca la calorii :))

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • o ceapa
  • usturoi
  • suc de rosii
  • mozzarella
  • parmezan
  • busuioc
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu parmezan-light:

Vinetele se spala,se taie rondele si se presar cu sare.Se lasa deoparte cam o ora sa iasa sucul amar din ei.

Dupa ce trece ora,se spala si se usuca bine.

Se incalzeste gratarul(eu am folosit acela care se pune pe aragaz tip tigaie).

Se coc pe ambele parti cateva minute.

Se face sosul:sucul de rosii se amesteca cu ceapa taiata marunt si usturoiul.

Se adauga sarea si piperul.

Mozzarella se taie felii.Se razuieste parmezanul.

Intr-un recipient care se poate baga la cuptor,punem cateva linguri de sos si un strop de ulei.

Asezam vinetele una langa alta.Deasupra punem sos de rosii,un strat de mozzarella,parmezan si cateva bucati de busuioc.

Continuam cu al doilea strat,vinete,sos de rosii,mozzarella ,parmezan,busuioc...

Ultimul strat trebuie sa fie de sos de rosii si parmezan.

Se lasa la cuptor pentru 20/30 minute la 200°.

E gata cand se rumeneste deasupra.

BUN!!! Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

In reteta originala se folosesc vinete prajte in ulei.

RETETA IN IMAGINI

Vinete cu  parmezan-light-0
Vinete cu  parmezan-light-1
Vinete cu  parmezan-light-2
Vinete cu  parmezan-light-3
Vinete cu  parmezan-light-4
Vinete cu  parmezan-light-5
Vinete cu  parmezan-light-6
Vinete cu  parmezan-light-7

COMENTARII (16)

nadea68

nadea68 1

23.08.2013, 11:02

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

23.08.2013, 20:22

Delicioase si foarte apetisante

nadea68

nadea68 1

23.08.2013, 22:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!