Vinete cu rosii si cascaval la cuptor

de Criss in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2010 | 3326 vizualizari

 

Nu stiu unde sa incadrez aceasta reteta, pentru ca nu e nici cu carne dar nici de post. Probabil o sectiune cu retete ovo-lacto-vegetariene ar fi binevenita. :)

 

INGREDIENTE

Pentru 2 portii normale sau 4 mici :) avem nevoie de:

  • 2 vinete
  • 1 rosie mare
  • 2 bucati usturoi
  • 2 felii branza hochland
  • 80 g cascaval
  • ulei de masline
  • putin pesmet
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu rosii si cascaval la cuptor:

Vinetele se curata de coaja, se taie felii si se sareaza. Se lasa o jumatate de ora timp , dupa care se scurgea zeama amaruie lasata. Intr-o tigaie de teflon se pun cativa stropi de ulei de masline si se prajesc vinetele pe ambele parti.

Intr-un vas termorezistent, uns cu ulei de masline si tapetat cu pesmet, se pun felii de vinete, peste vinete felii de rosii, peste rosii usturoi zdrobit(eu l-am dat pe razatoarea mica), feliile de branza hochland, din nou vinete, rosii, sare, piper si cascaval ras.

Se pune in cuptor pentru 25 minute, pana se topeste cascavalul.Se poate servi cu smantana, dar e foarte buna si fara.

 

RETETA IN IMAGINI

Vinete cu rosii si cascaval la cuptor-0
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor-1
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor-2
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor-3
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor-4
Vinete cu rosii si cascaval la cuptor-5

COMENTARII (18)

Criss

Criss 1

14.10.2010, 09:05

Multumesc pentru aprecieri si pentru furculite.

Bunica

Bunica 1

14.10.2010, 20:05

Foarte interesanta reteta ! Usor de realizat si cred ca e foarte buna !

Criss

Criss 1

15.10.2010, 17:37

Asa este Bunica, foarte buna si usor de facut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!