Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl in Ton, 26 Sep 2020 | 4771 vizualizari

 

Pentru acest preparat delicios m-am inspirat de la Rocsi, căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup :-*

 

INGREDIENTE

  • 1 vânătă potrivită
  • 160 g ton bucăți în sos propriu
  • 200 g roșii în sos pasate
  • 1 cățel de usturoi
  • busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • 150 gr cașcaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu ton si cascaval la cuptor:

Se spală vânăta, se șterge cu un șervețel de bucătărie și se îndepărtează capetele.
Se taie felii nu foarte subțiri.
Se încinge o tigaie grill, se rumenesc feliile de vinete pe ambele părți, apoi se scot pe un platou.
Cu ajutorul unui blender vertical se pasează roșiile, apoi se adaugă usturoiul curățat și pisat, busuiocul și oregano, sare și piper și se omogenizează. 

Într-un vas termorezistent se pune un strat de vinete, jumătate din sosul de roșii și se întinde uniform. Se desface conserva de tonul, se scurge bine și se pun bucățile de ton peste vinete, din loc in loc. Se presară jumătate din cașcavalul ras. Se asează restul vinetelor și se ung cu restul de sos. Se presară restul de cașcaval ras. Se introduce preparatul în cuptorul încins, la 190 de grade, circa 20 de minute, până când se rumenește deasupra. Când este gata, se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcorească, apoi se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu ton si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

28.09.2020, 20:24

Ma bucur ca te-am inspirat, dar mai mult ma bucur cand vad cineva incearca o reteta si ca ii place!

oanapl 1

29.09.2020, 10:00

Ancutsa !

oanapl 1

29.09.2020, 10:01

Chiar îmi plac foarte mult rețetele tale , Rocsi, și mereu ești o sursă de inspirație! Te felicit și te pup!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de vinete pane cu sos de rosii