Vinete dulci (desert)

de cristina_s_world in Dulciuri, 7 Noi 2012 | 1687 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa o reteta chinezeasca. In reteta originala se foloseste pasta dulce de fasole rosie care este ca o marmelada (la fel de groasa si la fel de dulce). Marmelada tine bine lipite rondelele de vinete, dulceata nu :) Prin urmare nu faceti ca mine si sub nici o forma nu folositi dulceata sau gem subtire. Folositi marmelada sau un gem gros care nu curge.

 

INGREDIENTE

  • - vinete proaspete si pufoase spalate bine dar necuratate de coaja
  • - un praf de sare
  • - faina
  • - ou batut
  • -pesmet
  • -ulei pentru prajit
  • - marmelada (eu am folosit dulceata de capsuni).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete dulci (desert):

Vinetele se taie rondele subtirele, insa nu pana la capat, astfel incat sa avem la sfarsit perechi de felii de vinete unite la unul dintre capete. Aceste perechi le punem intr-un castron si le presaram cu sare. Le uitam vreo jumatate de ora, apoi le clatim in apa multa.

Punem in trei farfurii, separat, faina, oul batut si pesmetul.

Acum vine migaleala: feliile de vinete se ung pe interior cu dulceata (recomand marmelada batoasa sau pasta dulce de fasole rosie), unim bine capetele, dam prin faina, apoi ou, apoi pesmet, iar ou si iar pesmet. Le prajim in ulei incins pana devin aurii. Atentie, se fac repede, deci nu plecati de langa tigaie!

Le scoatem pe hartie absorbanta. Se servesc atat calde cat si reci, cu adaos de dulceata daca patiti ca mine sa va dezerteze dulceata dintre feliile de vinete :)

Sunt delicioase! Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete dulci (desert) 186826
retete culinare - Vinete dulci (desert) 186827

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (8)

Lau 1

07.11.2012, 19:39

Sim0na 1

08.11.2012, 18:41

Interesant

Bya Ralu 1

13.03.2013, 19:59

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S