Vinete evantai

de vio_dreams in Mancaruri de legume, 9 Iul 2013 | 25520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare (cca 500 gr)
  • 200 gr prosciutto
  • 300 gr mozzarella
  • 2 rosii mari
  • 4-5 catei usturoi
  • 4-5 frunze busuioc
  • 4-5 linguri ulei masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Spalam vanata si o taiem felii pe lungime pana la cotor. Punem vanata intr-o tava.

Punem feliile de prosciutto intre feliile de vinete.

Bilele de mozzarella le taiem felii si le asezam peste feliile de prosciutto.

Alegem rosii mai tari, le taiem felii si le asezam peste mozzarella.

Pisam usturoiul cu busuiocul, sarea, piperul si uleiul de masline pana obtinem un sos pe care il turnam in tava peste vinete.

Dam la cuptor aproximativ 45 minute.

Mie mi-au placut foarte mult reci, iar dupa gustul sotului ar fi mai trebuit putin  usturoi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

dodoverde 1

30.08.2013, 22:51

dar ce vina au cei ce nu stiu ce inseamna si totusi ar vrea sa faca reteta?!daca reteta tot e pe romaneste pai sa fie

diaconta 1

30.08.2013, 23:01

Dodoverde,la magazin le gasesti sub aceste denumiri,cu siguranta te-ai descurca daca ai vrea sa le pregatesti.
Daca ne rezumam doar la constatari si cautat nod in papura,e alta treaba.

alex_flor87 1

19.06.2014, 16:25

Reteta este super. Eu am facut-o dupa varianta lui Horia Varlan in care inainte de a servi se pune putin iaurt si patrunjel. Are un gust foarte bun. Merita incarcat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete evantai