Vinete evantai

de CarmenBlue in Mancaruri de legume, 23 Oct 2015 | 564 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Vio - Caietul de retete, http://www.caietulcuretete.com/2013/07/vinete-evantai.html, si mi-a placut foarte mult. Am facut-o si sotul meu a fost de-a dreptul incantat, in sensul de: "Doamne, ce bunatate, sa mai faci!"
Multumesc, Vio <3

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 3 rosii mari de gradina
  • felii de sunca
  • cascaval
  • branza telemea
  • sare, piper, busuioc
  • 4 catei de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Se spala vinetele, se usuca si apoi se taie pe lungime in felii potrivite pana la cotor. Se apasa un pic pe ele sa arate ca un evantai si se pun intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Sunt mai usor de umplut asa, direct in tava.

Punem feliile de sunca intre feliile de vinete. Apoi se pune cascavalul felii, rosiile spalate si taiate felii, niste branza.

Pisam usturoiul cu busuiocul, sarea, piperul si uleiul de masline pana obtinem un sos pe care il turnam in tava peste vinete.

Am mai pus 3 catei de usturoi cu tot cu coaja in tava. Au un gust demential dupa ce se coc. Si 2 rosii taiate in 4. Le-am stropit si pe ele si le-am dat la cuptor aproximativ 45 de minute.

Sunt absolut nemaipomenite, atat calde, cat si reci! Iar mirosul din bucatarie....


 

TIPS-URI

1

De fapt, aceste vinete se pot umple dupa imaginatia fiecaruia. Se pot face si doar cu rosii si branza sau cascaval.

2

Sunca poate sa fie prosciuto sau sonc sau orice alta afumatura.

RETETA IN IMAGINI

Vinete evantai-0
Vinete evantai-1
Vinete evantai-2
Vinete evantai-3
Vinete evantai-4

COMENTARII (8)

mirela0911

mirela0911 1

23.10.2015, 17:01

Camelya

Camelya 1

23.10.2015, 18:25

CarmenBlue

CarmenBlue 1

24.10.2015, 23:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!