Vinete grill la cuptor cu branzeturi

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 20 Aug 2014 | 3999 vizualizari

 

a fost mai mult decat delicioasa cina noastra in seara asta...

 

INGREDIENTE

  • Vinete grill la cuptor cu branzeturi:
  • 1 vanata foarte mare (1400 gr.)
  • 1 roata branza Camembert
  • 5 felii cascaval feliat
  • 100 gr. cascaval taiat bucatele
  • 150 gr. cascaval ras
  • sare,piper dupa gust
  • putin marar uscat
  • Ciuperci prajite:
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper dupa gust
  • verdeata proaspat tocata (patrunjel)
  • Sos rece picant:
  • 2 rosii carnoase
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 castravete mediu
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete grill la cuptor cu branzeturi:

Spalam bine vanata sub jet de apa rece,o stergem cu prosop de bucatarie si o taiem rondele (de grosimea unui deget am feliat-o eu).

Incingem tigaia grill, coacem rondelele de vanata pe ambele parti la foc iute, cat sa se inmoaie putin. Dupa ce s-au copt,le asezam in tava de la aragaz pe hartie de copt.

Branzeturile le taiem dupa preferinta, asezam pe fiecare felie de vanata bucati de branza,presaram putin marar uscat, apoi dam tava la cuptor (cu functia ventilatie pornita) la temperatura de 200 grade pentru cca 15 minute.

Ciupercile se spala sub jet de apa, se taie bucati si se prajesc in ulei. La final condimentam cu sare si piper si presaram verdeata tocata.

Sosul rece de usturoi se prepara simplu: taiem bucati rosiile spalate si curatate de cotoare, castravetele cu tot cu coaja (dar spalat foarte bine inainte!) si cateii de usturoi, trecem toate legumele prin robot si obtinem un sos picant, numai bun de servit cu vinetele fierbinti...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete grill la cuptor cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de brocoli