Vinete impanate cu usturoi

de nadina73 in Mancaruri de post, 13 Aug 2010 | 18756 vizualizari

 

o mancare de post ,minunata si foarte usor de pregatit retete este preluata de aicihttp://adamache-laura.blogspot.com/2010/04/vinete-impanate-cu-usturoi.html

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 5-6 dinti de usutroi(catei)
  • 4-6 linguri de ulei
  • 1 cana de apa 250 ml
  • 1/2 cana pasta de tomate( sau bulion)
  • sare
  • frunze de patrunjel si telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate cu usturoi:

Vinetele se spala bine apoi se taie cate o feliuta din coaja astfel ca la final sa ramana dungata si apoi se taie pe lungime in 6 dupa care se taie fiecare bucata in doua

vor rezulta 12 bucatele dintr-o vanata mare.

Se sareaza bine vinetele apoi se pun intr-o strecurataoare,

intre timp curatam si usutroiul pe care il taiem  fasii subtiri sau feliute.Cu varful unui cutit ascutit  se pun feliutele de usturoi in bucatelele de vinete,se impaneaza

Se incinge uleiul, 2-3 lingurite, intr-o tigaie (de preferet o tigaie de  teflon altfel vinetele se vor lipi si vor absoare si foarte mult ulei)apoi se pun bucatile de vanata (eu am pus in doua ture)si se prajesc pe toate partile bine sa se rumeneasca,dupa care se scot si se pun pe un servet sa se scurga putin de ulei ,daca e prea mult imbibat in vinete.

Se pune intr-o  tigaie sau o cratita apa amestecata cu pasta de tomate fara ulei apoi se pun bucatile de vanata,frunze de patrunjel si telina(eu frunze de telina nu am avut)si se lasa cratita pe foc 15 minute apoi se intorc si pe cealalta parte si se mai lasa putin dupa care se stinge focul.

Eu le-am transferat intr-un vas si le-am pus la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.

Se poate pune cu acelasi vas in cuptor insa la mine era intr-o tigaie si am preferat sa schimb vasul.

Este mancare  de post grozava,fiind si vineri azi ,am zis sa va imparasesc si voua  aceasta reteta minunata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

14.08.2010, 01:42

corina ti-e foame iubita?hai rapid la mine

nadina73 1

14.08.2010, 01:45

adinacarla si eu am mancat si rece si snt super bune si reci si calde

Bucataras Medi 1

20.08.2010, 18:44

vin si eu la tine sa mananc.............

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de legume