Vinete la cuptor

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 1 Mai 2014 | 5998 vizualizari

 

Vinetele sunt tare bune ... facute salata,coapte,prajite,in combinatii....oricum ar fi sunt bune si sanatoase.Aceasta mancare e atit de buna ...va asigur ca merita sa o preparati >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1\2 ceapa alba mica
  • 2 fire ceapa verde
  • 1\2 ardei gras rosu
  • 3 catei usturoi
  • 100 gr rosii cherry
  • 3 linguri bulion de rosii
  • 30 gr parmezan
  • 2 foi dafin
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • unt ( pentru uns tava)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor:

Vanata o spalam si o feliem.Presaram sare mare si o lasam la scurs pentru a-si lasa din zeama amara.

Ceapa alba o spalam si o tocam marunt iar cea verde o spalam si o taiem rondele.

Usturoiul il curatam de coaja iar ardeiul curatat de seminte ,il spalam si il taiem fasii.

Cand vinetele si-au lasat zeama,le spalam si le stergem cu un servet de hartie.

Le prajim in putin ulei pe ambele parti apoi le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.

Intre timp punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei ardeiul impreuna cu usturoiul.Lasam cateva minute la foc iute si adaugam apoi ceapa.

Cand legumele s-au calit punem rosiile taiate in doua sau in patru ( depinde de marimea lor ), bulionul si dafinul.

Lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul va scadea si va ajunge la consistenta dorita.Potrivim de sare si piper.

La final adaugam parmezanul si amestecam usor cu o lingura de lemn.

Ungem o tava pentru cuptor cu unt ( sau tapetati-o cu hartie de copt ) .

Asezam un strat de vinete peste care punem sosul cu legume.Presaram patrunjel verde, spalat si tocat marunt .

Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 15-20 minute.

Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

Coaceti vinetele la cuptor unse cu putin ulei daca nu doriti sa le prajiti.

2

Parmezanul poate fi inlocuit cu cascaval.

3

Daca nu aveti rosii cherry folositi orice alt tip.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute