Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume

de Cristi Roman in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2009 | 28146 vizualizari

 

Dacă deobicei îmi place să gătesc doar rețete proprii, fiindcă mi se pare că posibilitățile sînt infinite în bucătărie, iată că aseară am gătit ceva ce am văzut la televizor, mai exact în extraordinara The F Word, una dintre emisiunile prezentate de Gordon Ramsay pe BBC. Și cum în această săptămînă a venit rîndul bucătăriilor franțuzești să se întreacă la emisiune (în fiecare săptămînă se întrec două restaurante ale unei bucătării internaționale, iar la finalul sezonului se va alege cel mai bun restaurant internațional al Marii Britanii), am setat creierul pe recepția maximă, pentru că ador orice e mediteraneean.
Așa că am pus ochii pe rețeta de mai jos, foarte simplu de făcut, cu ingrediente ieftine și ușor de găsit. Și, mai ales, o rețetă de efect și cu un rezultat gustos.
Un singur lucru trebuie spus - ceea ce am văzut la TV se referea doar la vinete, dovleceii au venit ca bonus din partea mea.

 

INGREDIENTE

  • două vinete
  • doi dovlecei
  • 4 roșii
  • 150 grame brînză mai sărată / feta
  • verdețuri uscate
  • ulei măsline
  • 6 dulăi de usturoi
  • piper proaspăt măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume:

Am tăiat vinetele și dovleceii pe din două, le-am crestat cu cuțitul (avînd grijă să nu tai învelișul exterior, de la bază) și am acoperit apoi cele 8 jumătăți cu un topping făcut din ulei de măsline, usturoi pisat și verdețuri uscate. Am presărat puțin piper proaspăt măcinat.

Apoi, am pus toppingul final, făcut din roșii mărunțite și brînză feta mai sărată amestecate. Am mai stropit apoi toate cele 8 felii cu cîteva picături de ulei de măsline și le-am băgat la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu spre mare.

Cred că se pot servi cu aproape orice tip de carne, noi am asortat vinetele cu piept de pui marinat și tras la grill.

Așa că dacă v-am făcut poftă, hai, la treabă!

TIPS-URI

1

Se poate pune și verdeață proaspătă deasupra, cum ar fi pătrunjelul mărunțit, eu nu am avut aseară în casă. Dacă alegeți această variantă, recomand să așterneți verdeața la final de tot, după ce ați scos vinetele din cuptor.

2

Eu am ținut vinetele și dovleceii la cuptor pînă cînd mi s-a părut că toppingul de deasupra s-a făcut, însă cred că se pot ține mai mult, pînă și vinetele se coc mai mult în interior (s-au copt și ale mele însă poate pentru unele gusturi ar fi trebuit lăsate mai mult, mie așa-mi plac).

3

Dacă doriți ca toppingul de la exterior să pătrundă mai bine în interiorul vinetei, atunci faceți crestături mai largi la început, nu doar simple tăieturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Bya Ralu 1

18.08.2013, 17:39

bune

babi5 1

19.08.2013, 16:29

pity19 1

02.09.2014, 22:37

Odata ce pui branza nu ar mai trebuii ulei , nu conteaza de care , parerea mea!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bastonase de pui la cuptor