Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume

de Cristi Roman in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2009 | 20003 vizualizari

 

Dacă deobicei îmi place să gătesc doar rețete proprii, fiindcă mi se pare că posibilitățile sînt infinite în bucătărie, iată că aseară am gătit ceva ce am văzut la televizor, mai exact în extraordinara The F Word, una dintre emisiunile prezentate de Gordon Ramsay pe BBC. Și cum în această săptămînă a venit rîndul bucătăriilor franțuzești să se întreacă la emisiune (în fiecare săptămînă se întrec două restaurante ale unei bucătării internaționale, iar la finalul sezonului se va alege cel mai bun restaurant internațional al Marii Britanii), am setat creierul pe recepția maximă, pentru că ador orice e mediteraneean.
Așa că am pus ochii pe rețeta de mai jos, foarte simplu de făcut, cu ingrediente ieftine și ușor de găsit. Și, mai ales, o rețetă de efect și cu un rezultat gustos.
Un singur lucru trebuie spus - ceea ce am văzut la TV se referea doar la vinete, dovleceii au venit ca bonus din partea mea.

 

INGREDIENTE

  • două vinete
  • doi dovlecei
  • 4 roșii
  • 150 grame brînză mai sărată / feta
  • verdețuri uscate
  • ulei măsline
  • 6 dulăi de usturoi
  • piper proaspăt măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume:

Am tăiat vinetele și dovleceii pe din două, le-am crestat cu cuțitul (avînd grijă să nu tai învelișul exterior, de la bază) și am acoperit apoi cele 8 jumătăți cu un topping făcut din ulei de măsline, usturoi pisat și verdețuri uscate. Am presărat puțin piper proaspăt măcinat.

Apoi, am pus toppingul final, făcut din roșii mărunțite și brînză feta mai sărată amestecate. Am mai stropit apoi toate cele 8 felii cu cîteva picături de ulei de măsline și le-am băgat la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu spre mare.

Cred că se pot servi cu aproape orice tip de carne, noi am asortat vinetele cu piept de pui marinat și tras la grill.

Așa că dacă v-am făcut poftă, hai, la treabă!

 

TIPS-URI

1

Se poate pune și verdeață proaspătă deasupra, cum ar fi pătrunjelul mărunțit, eu nu am avut aseară în casă. Dacă alegeți această variantă, recomand să așterneți verdeața la final de tot, după ce ați scos vinetele din cuptor.

2

Eu am ținut vinetele și dovleceii la cuptor pînă cînd mi s-a părut că toppingul de deasupra s-a făcut, însă cred că se pot ține mai mult, pînă și vinetele se coc mai mult în interior (s-au copt și ale mele însă poate pentru unele gusturi ar fi trebuit lăsate mai mult, mie așa-mi plac).

3

Dacă doriți ca toppingul de la exterior să pătrundă mai bine în interiorul vinetei, atunci faceți crestături mai largi la început, nu doar simple tăieturi.

RETETA IN IMAGINI

Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume-0
Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume-1
Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume-2
Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume-3
Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume-4
Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume-5
Vinete la cuptor acoperite cu topping de legume-6

COMENTARII (52)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.08.2013, 17:39

bune

babi5

babi5 1

19.08.2013, 16:29

pity19

pity19 1

02.09.2014, 22:37

Odata ce pui branza nu ar mai trebuii ulei , nu conteaza de care , parerea mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!