Vinete la cuptor cu piept de pui si curry

de nilgun in Pui, 8 Iul 2013 | 4140 vizualizari

 

Am vrut sa fac celebra reteta imam bayildi. Dar cum sotului meu nu ii place carnea tocata am zis sa o fac altfel.
P.S. - a fost incantat de gust

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 2 vintete
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 bucati ceapa verde
  • 3 rosii
  • menta
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura curry
  • ulei de flaorea soarelui
  • ulei de masline
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la cuptor cu piept de pui si curry:

Vinetele se taie de-a lungul in sferturi. Deci ne vor iesi 4 bucati. Se prajesc in ulei de floarea soarelui pe ambele parti, se scurg de uleiul in exces si se pun in tigaia in care vor urma sa fie coapte la cuptor, in cazul meu forma de tarta. Se pune sare grunjoasa deasupra si se lasa pana pregatim carnea.

Pieptul de pui se spala, se curata de pielita si se taie cubulete potrivite. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se amesteca cu puiul peste care se toarna zeama de la o jumatate de lamaie, o lingura ulei de masline, o lingura curry, sare si piper dupa gust. 

2 rosii se taie cubulete mici si se pun intr-o tigaie antiaderenta. Se calesc un minut, se pune un pic de menta dupa care se pune si amestecul de pui si se mai caleste 5 minute.

Peste vinetele din tava, se pune cu lingura din amestecul de pui , se pune cate o feliuta de rosie deasupra si se introduce la cuptor pentru inca o jumataate de ora.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor cu piept de pui si curry" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute