Vinete marinate

de ianculubita in Conserve, 11 Sep 2011 | 8661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de vinete
  • 500g gogosari
  • 1capatana de usturoi
  • 1l ulei
  • 1l otet
  • sare,piper
  • frunze de dafin
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete marinate:

Vinetele spalate,sterse,se curata de coaja in zebra,se taie rondele mai groase,se presara cu sare si se lasa la scurs,dupa care se prajesc in ulei incins si se scot intr-o sita sau supiera;

gogosarii spalati,curatati,taiati in cuburi sau julien,se calesc in acelasi ulei si se scot si ei tot intr-o sita;

aceste ingrediente prajite se lasa sa se scurga de ulei pana a doua zi,cand se pun in borcane mici,intercalat vinete cu ardei,printre ele cate putin usturoi pisat iar deasupra cateva frunze de telina;

separat se fierbe otetul cu apa(1cana otet cu 3cani apa),dupa gustul fiecaruia,sare,piper,frunze de dafin,dupa ce s-a racit se toarna in borcane(atentie sa nu ramana bule de aer),se infileteaza capacul si se pun la fiert doar 5 min.din momentul in care apa clocoteste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete marinate" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Lau 1

11.09.2011, 21:56

trebuie sa fie bune

adry88 1

12.09.2011, 21:12

MIUTA 1

13.09.2011, 13:35

Nu am facut niciodata dar cred ca sunt delicioase
Am pus reteta la favorite si o sa fac si eu,imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de hrean ras la borcan cu otet pentru iarna