Vinete parmigiana

de Irina in Mancaruri de legume, 4 Sep 2013 | 9292 vizualizari

 

O nebunie de mancare, pe care de multa vreme vreau sa o fac!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 6 rosii coapte (sau suc de rosii)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 250 g parmezan
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • chili (facultativ)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete parmigiana:

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul!

Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs.

Intre timp am preparat sosul de rosii:

Am calit putin ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat rosiile decojite (eu le dau pe razatoare) si am lasat la fiert. Am condimentat cu sare, piper, busuioc si am adaugat si putin chili. 

Feliile de vinete le-am spalat, le-am tamponat si le-am dat prin faina.

Am pus ulei la incins intr-o tigaie si am prajit fiecare felie de vanata pe ambele parti, la foc rapid.

Parmezanul l-am dat pe razatoare.

Intr-o tava de sticla termorezistenta am pus un strat de sos de rosii, apoi am aranjat doua felii de vinete, una langa alta. Bine, la mine s-au suprapus putin, pentru ca nu e suficient de lunga tava, dar cu atat mai bine, ca a iesit preparatul mai inalt. 

Peste vinete am pus sos de rosii si am presarat parmezan.

Am pus al doilea strat de vinete, sos, parmezan si am continuat la fel si cu al treilea. 

Am pus vasul la cuptor cam 30 minute, pana s-au contopit bine vinetele cu sosul si cu parmezanul.

Am lasat putin la racit, am taiat cu grija si am servit cu mare placere!

Delizioso!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmigiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

babi5 1

04.09.2013, 21:51

diaconta 1

04.09.2013, 22:20

Super

Lia_ 1

05.09.2013, 07:15

e de retinut

singura problema ar prajitul vinetelor in ulei ca absorb grasime mai mult decat cartofii prajiti dar au gust bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete cu mozzarella