Vinete prajite

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 7 Dec 2012 | 1357 vizualizari

 

numele l-am luat de la mamaia ,asa le spune ea...doar ca ea le face fara ou...cu ou sunt insa mult mai bune.

 

INGREDIENTE

  • o punga de vinete congelate sau vinete proaspete, cam 300 g
  • 2 oua
  • o ceapa
  • rosii din conserva, cam 200 g
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete prajite:

Vinetele se scot la decongelat la temperatura camerei, se toaca putin apoi. Se caleste ceapa taiata marunt in ulei, la foc iute, apoi se adauga rosiile maruntite, dar nu pasirate, se sareaza si pipereaza dupa gust si se lasa vreo 4-5 minute la foc mic. Se pun si vinetele, se amesteca bine si se mai lasa vreo 10 minute, amestecand mereu sa nu se prinda. La sfarsit se sparg ouale direct peste vinete, se amesteca repede sa se omogenizeze si se stinge focul. Se servesc caldute.

Sunt foarte bune cu paine prajita.

Fara ou, sunt si de post.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Vinete prajite 192491
retete culinare - Vinete prajite 192492
retete culinare - Vinete prajite 192494

COMENTARII (11)

merisor 1

07.12.2012, 20:36

Interesanta reteta!

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 23:03

foarte buna , mi-ai dat o idee super

adasev12 1

07.12.2012, 23:23

motan...
merisor, ms

elucu, ma bucur

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55