Vinete si ardei in suc de rosii, pt iarna

de dakris in Conserve, 19 Aug 2012 | 15452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mari
  • 16 ardei mari, de preferat rosii
  • cca 700 ml suc rosii
  • ulei
  • sare
  • 6 borcane de 720 ml
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete si ardei in suc de rosii, pt iarna:

Vinetele se decojesc cu ajutorul curatitorului de legume, se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs.

Cat se scurg vinetele, spalam ardeii si le scoatem samburii si ii taiem felii ori cubulete, dupa preferinta.

Pregatim 2 tigai cu strat antiaderent, una pt ardei si una pt vinete (sa nu pierdem vremea :P)  punem putin ulei si cate 2 pumni de legume in fiecare, le calim 3 min, la foc mediu,  apoi le lasam la scurs. Repetam procedura de cate ori e nevoie.

Intr-o cratita incapatoare punem ardeii si vinetele, le lasam sa se mai racoreasca, apoi le amestecam bine.

Borcanele le sterilizam, fie prin fierbere 15 min din momentul in care au incepu sa fiarba, fie le pumen pe tava in cuptorul neincalzit in prealabil si le mentinem la foc mediu, 30 min).

In borcanele sterilizate  punem suc de rosii cat latimea a doua degete, apoi umplem borcanele cu legumele amestecate. Capsam, intoarcem borcanul de 2,3 ori cu capacul in jos pt a se dispersa sucul de rosii. Apoi, punem borcanele intr-o oala cu apa si le scufundam pana la bordura superioara a acestora. Le sterilizam 30 min din momentul in care au inceput sa fiarba, le inlaturam de pe aragaz, acoperim cu prosoape de bucatarie si le mentinem in oala pana la racirea completa. Apoi le depozitam in camara.

 Cu legumele astfel conservate, in sezonul rece, putem prepara deliciosul ghiveci de legume . :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete si ardei in suc de rosii, pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sim0na 1

20.08.2012, 10:44

Merisor 1

20.08.2012, 18:57

imi place reteta ta, bravo!

dakris 1

21.08.2012, 08:17

multumesc, merisor67!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti in suc de rosii